Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved UiB ønsker å gjøre det lettere for studenter å bli kjent. Foto: Mikael Kristenson/Unsplash

UiB innfører vennematch

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved UiB har innført et tilbud som skal hjelpe studentene å bli kjent.
Tirsdag, 9 februar, 2021 - 12:21

Én av tre studenter føler seg ensomme, ifølge en rapport fra FHI. I et håp om å lette på denne ensomheten hos sine studenter, innførte nylig Det matematisk-vitenskapelige (MatNat) fakultet ved Universitetet i Bergen (UiB) det de kaller for vennematch. En av initiativtakerne bak prosjektet er seniorkonsulent Merethe Birkeland ved MatNat-fakultetet. 

– Idéen oppstod da vi skjønte at mange av studentene måtte føle seg ensomme i disse tider. Vi sendte ut et frivillig påmeldingsskjema til alle studentene på fakultetet vårt. De som meldte seg på, ble delt inn i små grupper som kunne bli kjent med hverandre og faktisk møtes fysisk, forteller hun. 

Overveldende respons

Birkeland forteller at tilbudet fikk svært god respons fra studentene. 

– Vi hadde ikke forventet det i det hele tatt. Vi var litt redde for at ingen ville interessere seg for det, men etter bare en liten stund hadde over hundre studenter meldt seg på. Det var tydelig at det var behov for et slikt tilbud blant studentene, sier Birkeland. 

Videre forteller hun at det er et stort mangfold av studenter som har benyttet seg av tilbudet. 

– Både internasjonale studenter og bachelor-, master- og ph.d.-studenter meldte seg på. Det er utrolig gøy å se, sier hun. 

Følger opp

Seniorkonsulenten avslutter med å fortelle at fakultetet snart vil følge opp studentene og undersøke hvordan møtene har gått.

– Om det ble den suksessen det så ut til å være, vil vi helt klart fortsette med dette, sier Birkeland.