Bergen slo full alarm etter utbrudd av mutantvirus på flere byggeplasser. Foto: Karoline Spanthus Bjørnfeldt

Utbrudd av mutert virus i Bergen

Nå innføres strenge tiltak for å stoppe smitten på to byggeplasser, etter utbrudd av den sørafrikanske virusmutasjonen.
Onsdag, 10 februar, 2021 - 12:00

Smitteutbruddene på de to byggeplassene har allerede ført til svært inngripende tiltak i kommunen, men nå forsterkes også tiltakene på byggeplassene. Ifølge VG frykter Bergens helsebyråd Beate Husa (KrF) at smitten allerede kan ha spredd seg til andre byggeplasser, fordi flere av arbeiderne har jobbet på flere arbeidsplasser. Nå får de ikke lenger lov til å jobbe på mer enn én arbeidsplass. 

Vurderte å stenge alle byggeplasser

Begge byggeplassene er nå stengt. På mandag ba Bergen kommune regjeringen om å stenge alle større byggeplasser i Bergen også. Regjeringen sa nei og krevde at byrådet selv tok den avgjørelsen. De valgte også å holde byggeplassene åpne. 

– Vi frykter at stengte arbeidsplasser kan føre til at arbeidere reiser hjem og kan bringe med seg smitte når de kommer tilbake, opplyser Husa. 

Byrådet har istedet innført en forskrift som vil tre i kraft fra i dag. Den vil gjelde for alle byggeplasser i kommunen. De nye tiltakene krever blant annet at vaktholdet på byggeplassene må skjerpes.

Straffbart å bryte reglene

I en pressebrief fra tirsdag kveld opplyste også Byrådsleder Roger Valhammer at det er ulovlig og potensielt straffbart å ikke følge smittevernreglene på byggeplassene. 

Emneord: