Kritisk for Oslo-butikkene

Butikker i Oslo må igjen stenge ned som følge av koronarestriksjoner.
Onsdag, 3 mars, 2021 - 11:30

Etter smitteutbruddet av den britiske virusmutasjonen i Norde Follo, ble Oslo og flere kommuner rundt stengt ned. I slutten av januar måtte alle butikker, utenom matbutikker, apotek og Vinmonopolet, stenge dørene. Riktignok fikk butikker med egen inngang åpne etter en drøy uke, men kjøpesenterene har vært stengt siden den tid. 

Nå er smittetrenden i Oslo igjen økende. Byrådet har besluttet at butikker, også med egen inngang, på nytt må stenge dørene. 

Bak stengte gittere

Bak lukkede dører på Kitch´n Byporten, småløper Victoria Ringen rundt og leter febrilsk etter varer kunder har bestilt. Hennes jobbhverdag har endret seg drastisk de siste ukene. 

Før så Victoria frem til å komme på jobb med gode kollegaer og hyggelige kunder. Nå møter hun kun noen få ansikter hver dag i det hun overrekker forhåndsbestilte varer i en pose under gitteret. 


Victoria Ringen håper butikkene snart kan åpne igjen. Foto: Vilde Sofie Einan 

Usikkerhet

Bransjedirektør i Virke Bror William Stende mener det er kritisk for butikker med den store usikkerheten rundt koronatiltakene. Han peker på utfordringene i forbindelse med permitteringsreglene når butikker åpner og stenger om hverandre. 

Emneord: