Akershus universitetssykehus. Foto: Susanne Skréi Kristensen

Ahus brøt arbeidsmiljøloven over 1500 ganger

Antall koronainleggelser øker, og regjeringen er bekymret for at sykehuskapasiteten nærmer seg bristepunktet. Spørsmålet er om sykehusene er klare for en ny smittebølge et år etter at korona brøt ut.
Torsdag, 18 mars, 2021 - 12:41

I går meldte Bent Høie på pressekonferansen at regjeringen var bekymert, men at sykehusene har lagt planer for å håndtere økningen. Planen går ut på å samarbeide med andre sykehus, og deres personell. Til tross for denne planen som ble iverksatt ifjor viser tall fra Ahus over 1500 brudd på arbeidsmiljøloven.

1526 arbeidsmiljølovbrudd og 17148 overtidstimer i 2020 ved Akershus Universitetssykehus. Bruddene er ifølge Klassekampen koblet til intensivsykepleierne. HR-direktør Jan Inge Pettersen mener årsakene til brudd på loven er utvidet arbeidstid, doble vakter, for lite hviletid og overskrid av uke og årstimetallet.

– Dette tallet forteller at det har vært et veldig stort trykk, sier Pettersen. (NTB)