Instruktør Tobias Fjelde (30) tror mange setter pris på tilbudet om utendørstrening. Foto: Anders Svartberg

Åpnet for trening utendørs

Treningssentre i Oslo begynte med utendørstrening for voksne i forrige uke som følge av koronalettelser.
Onsdag, 3 mars, 2021 - 11:50

Som følge av lavere smitte i forrige uke åpnet byrådet i Oslo for organiserte treninger utendørs for voksne. Dette ble møtt med stor entusiasme fra både instruktører og treningsinteresserte i flere aldersgrupper.

Guro Rullestad (22) som er student på UiO forteller at hun har benyttet online treningstimer flere ganger.

– Det blir første gang som jeg trener ute. Det er krevende å trene inne på en studenthybel, sier hun. 

Attraktivt tilbud

Takket være det milde været er det flere som vil benytte seg av utendørstreningen. Både instruktørene og deltakere er glade for at de kunne samles igjen, og de forteller at folk har behov for sosiale møteplasser i disse tider. 

Mindre smitterisiko gjør tilbudet attraktiv for flere deler av befokningen. Hildegunn Nesjan (60) trener sammen med en gruppe på Bjørvika, og hun synes det er deilig å være i frisk luft når man trener.

– Det er sikkert mindre smitterisiko også, smiler hun etter en ferdig treningsøkt. 

Måtte stenge igjen

Som resultat av de nyeste restriksjonene for hovedstaden måtte disse timene stenge denne uken, ettersom byrådet fraråder organiserte fritidsaktiviteter for voksne. SiO håper likevel å være i gang igjen så snart som mulig.

Se saken under for å få høre mer om hvordan disse utendørstreningene foregikk:

 

Reportere i denne saken var Ismail Burak Akkan og Anders Svartberg.

Emneord: