Mannen ble dømt i Oslo tingrett 12. mars. Illustrasjonsbilde: CC/Kavass(Flickr)

Dømt for hvitvasking

En ung mann er dømt for grov hvitvasking for en svindelsak fra 2019.
Torsdag, 18 mars, 2021 - 11:38

En ung mann fra Oslo er dømt til 90 dagers betinget fengsel for hvitvasking av penger. Svindelen har sammenheng med den mye omtalte svindelsaken mot en realityprofil fra 2019. Mannen ble dømt for å ha hjulpet realityprofilen med å sikre utbyttet etter et bedrag mot en kvinne, ved å ha mottatt flere hundre tusen kroner på sin konto. 

Ble lurt 

Tiltalte erkjente seg delvis skyldig og sa at han aldri tenkte over at pengene kunne være utbytte av en straffbar handling. Retten la til grunn at tiltalte ble lurt og til en viss grad utnyttet. Likevel ble tiltalte dømt, fordi retten mener at han burde ha skjønt at han bidro til å hvitvaske utbytte av en straffbar handling. 

Mannen ble i Oslo tingrett dømt til 90 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. I tillegg må han betale til sammen 9000 kroner i saksomkostninger.