Den 21 år gamle mannen skal ha slått i stykker sidespeilet på en politibil Foto: Public domain (Creative Commons CC0)

Dømt for skadeverk mot politibil

En 21 år gammel mann er dømt til 24 dagers fengsel. Han skal ha knust sidespeilet på en politibil og ha løpt fra politet under SIANs demonstrasjon i august.
Mandag, 22 mars, 2021 - 12:23

I fjor høst skal den tiltalte ha slått i stykker et sidespeil på en politibil, mens politiet tjenestegjorde ved SIANs demonstrasjon ved Stortinget. Den 21 år gamle mannen skal videre ha fått beskjed fra politiet om å roe seg ned og stanse, men løp i stedet fra politiet. Den tiltalte erkjente straffeskyld for skadeverket mot politibilen, men ikke for å ha løpt fra politiet. 

Mannen ble dømt av Oslo tingrett for skadeverk som har hindret en offentlig tjenesteperson i å foreta en tjenestehandling.

Han ble også dømt for å ha unnlatt å rette seg etter pålegg gitt av politiet. Retten mener at politiets forklaringer er mer utfyllende og troverdige enn den tiltaltes. De mener derfor det er bevis for at han har løpt fra politiet. 

Fordi skadeverket mot politibilen skjedde under kaotiske omstendigheter og i forbindelse med en lovlig og betent demonstrasjon, er det etter rettens syn ekstra viktig å verne om politiets oppgaver. Straffen ble derfor lagt i det øvre sjikt av utgangspunktet på rundt 15-30 dager. Den tiltalte erkjente straffeskyld for skadeverket og straffen ble derfor redusert med tre dager. 

Mannen ble dømt til 24 dager i fengsel. 

 

Emneord: