Norefjell Ski og Spa tapte i retten om epidemiforsikring Foto: Norefjell Ski og Spa

Epidemiforsikring dekker ikke tap etter koronastengning

Epidemiforsikring dekket ikke konsekvenser av koronapandemien. Norefjell Ski og Spa anker etter tap i retten.
Torsdag, 18 mars, 2021 - 12:12

Norefjell Ski og Spa saksøkte forsikringsselskapet Codan fordi de ikke fikk utbetalt koronaerstatning. Fredag 12. mars ble de dømt til å betale forsikringsselskapet 1 193 000 kroner i sakskostnader. Codan forsikring ble frifunnet.

Epidemiklausul

Forsikringsavtalen med Codan inneholdt en klausul om «tapte inntekter som følge av … epidemisk utbrudd», og partene er uenige om hvorvidt klausulen dekker koronapandemien. Norefjell Ski og Spa måtte holde stengt fra og med 16. mars til og med 3. april 2020 på grunn koronapandemien.

Norefjell Ski og Spa mener at ettersom de ble tvunget til å stenge på grunn av pandemien har de krav på forsikringssummen på tre millioner kroner. De mener også at inntektene de tapte på å holde stengt denne perioden er langt høyere enn forsikringssummen.

Anker dommen

Codan mener at epidemien nevnt i klausulen, må ha skjedd på hotellet for å være gjeldende. Epidemiklausulen skal dekke epidemiske «utbrudd» på hotellet, typisk matforgiftning, salmonella eller Norovirus, mener Codan. De foreller også at hotellet ikke har lidt noe økonomisk tap, da de mottok utbetaling av offentlig korona-støtte perioden de var stengt.

Til slutt var det Codan sin tolkning av forsikringsavtalen som vant i retten. Hotellet har bestemt seg for å anke.

– Ja, vi vil anke dommen, sier advokat Erik Sandtrø, som representerer hotellet, til NTB.

Emneord: 
Tags: