PÅ FERIE: Erna Solberg og Sindre Finnes på Geilo. Bilde hentet fra hennes Instagram. Foto: Privat

Erna og familien brøt koronaregler: – Unnskyld

I vinterferien reiste Erna Solberg med familien til Geilo. Nå viser det seg at statsministeren brøt koronaanbefalinger ved flere anledninger.
Fredag, 19 mars, 2021 - 11:21

Skal ha vært 14 samlet

En av dagene skal 14 familiemedlemmer med kjærester ha samlet seg i en leilighet for å spise sushi. På Facebook skriver Solberg selv at de egentlig skulle fordele seg på to leiligheter, men endte opp i den ene. På tidspunktet var det maks 10 personer i private sammenkomster som var anbefalingen.

– Det er en anbefaling jeg kjenner godt, fordi jeg selv har gitt den. Når flere enn ti ble værende i vår leilighet burde jeg, som statsminister i Norge, ha grepet inn, skriver hun på sin Facebook.

Oppdaget flere brudd

Det var NRK som først gjorde Solberg klar over at familien hadde brutt reglene på en restaurant dagen før. Da var planen at alle skulle spise middag på en restaurant, men Solberg ble ikke med på grunn av øyeproblemer. De resterende 13 i familien dro derfor uten statsministeren.

Etter at NRK gjorde henne oppmerksom på dette, gikk Solberg og familien gjennom aktivitetene under ferien, for å se om det var andre smittevernbrudd. Da innrømmet Solberg selv sammenkomsten i leiligheten.

– Jeg har gjort feil, og for det vil jeg si unnskyld. Jeg er veldig lei meg for det som har skjedd, skriver statsministeren.

Les hele beklagelsen til Erna Solberg på hennes Facebook-side.