SiO tilbyr selvtest til studentene ved Universitetet i Oslo. Foto: Eva Gjertsen Nordal

Lave smittetall blant testede studenter

Kun tre av de 1600 studentene som testet seg for koronaviruset på Blindern, testet positivt.
Mandag, 22 mars, 2021 - 11:23

Resultatene er klare etter at SiO helse åpnet for hurtigtesting av studenter ved Universitetet i Oslo. Testprosjektet gjøres på vegne av Helsedirektoratet, for å se om hurtigtesting kan holde instutisjonene for høyere utdanning åpne. I løpet av de første dagene av prosjektet fikk kun tre av de 1600 testede påvist Covid-19. 

Høy testkapasitet

Direktør for SiO Helse Trond Morten Trondsen sier til Universitas at resultatene er som forventet. Han synes studentene er flinke. 

–⁠ De oppfører seg godt, stiller seg opp riktig og ivaretar smittevernet godt gjennom hele prosessen, sier Trondsen. 

Målet er å teste 2000 symptomfrie studenter og ansatte i uken. 

–⁠ Vi jobber tett med studiestedene i Oslo for å gjøre tilbudet kjent for studentene, sier Trondsen i en pressemelding fra SiO

Nå oppfordres studenter og ansatte ved instutisjonen til å teste seg ukentlig. 

Skal forebygge utbrudd

Tilbudet når ikke kun studenter ved Blindern. Nå ber SiO alle studenter som bor på Kringsjå studentby, om å ta en selvtest ukentlig. Det gjør de for å begrense smitte av viruset. 

– Vi ønsker å teste studentene som bor på Kringsjå regelmessig. Målet er å oppdage smitte tidlig, isolere de som er smittet, spore opp nærkontakter og sette dem i karantene for å forebygge utbrudd av korona på studentbyen, sier Trondsen i en pressemelding

Selvtesten er gratis og skal vise resultater etter 15 minutter. 

Emneord: