Oslo tingrett har dømt en mann for oppbevaring av narkotika og heleri. Foto: Idun A. Tingleff

Dømt for oppbevaring av narkotika og heleri

En mann i 40-årene er dømt til ni år i fengsel. Han skal blant annet ha medvirket til oppbevaring av 55 kilo metamfetamin.
Torsdag, 18 mars, 2021 - 11:44

En litauisk mann i 40-årene ble fredag dømt i Oslo tingrett. Den tiltalte skal i 2009 ha medvirket til oppbevaring av 55 kilo metamfetamin i en leilighet i Oslo. I en annen leilighet der mannen oppholt seg før beslagtidspunktet, skal han ha medvirket til oppbevaring av 109 000 kroner i kontanter som kom fra omsetning av narkotika. 

Avgjørelsen om skyld ble utsatt fordi den domsdømte reiste tilbake til hjemlandet sitt. Fordi Litauen ikke utleverte egne borgere før reglene om europeisk arrestordre trådte i kraft i 2019, ble ikke tiltalte utlevert til Norge før i 2020. 

Han ble dømt til ni års fengsel og de 109 000 kronene inndras til fordel for statskassen. 

– Han kommer nok til å anke, sier mannens forsvarer Brynjulf Risnes, til Journalen.