Det største beløpet ble delt ut til Norges fotballforbund. Bildet viser en kamp mellom Oldenborg og Gamle Oslo i 2019. Foto: Ole-Marius Bakken.

To milliarder kroner til idrett og frivillighet

Siden mars har idrettslag og frivillige organisasjoner fått over 2,1 milliarder kroner i kompensasjon.
Onsdag, 17 mars, 2021 - 14:00

Regjeringen opplyser i en pressemelding at til sammen over 2,1 milliarder kroner har blitt betalt til frivillige organisasjoner og idrettsklubber i kompensasjon i 2020.

Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja forteller at frivilligheten har vist stor vilje til aktivitet til tross for pandemien.

– Jeg er glad for at vi kan støtte opp der det har vært mindre aktivitet og mindre inntekter enn vanlig. Målet vårt er å legge til rette for at det også i framtida skal finnes et lokalt idrettslag eller en frivillig organisasjon å engasjere seg i, sier Raja videre.

Etter at pandemien traff Norge har 9284 organisasjoner fra hele landet fått støtte fra ordningen for å dekke utgiftene til aktivitetene fra 12.mars 2020 til og med 31.des 2020. Siden mars er det delt ut tre krisepakker til idrett og frivillighet.

Omtrent 60% av beløpet har blitt delt ut til idrettsklubber. De største tildelingene er gitt til idrettsforbundene og fotballklubber.

Det er Lotteri- og stiftelsestilsynet som forvalter ordningen for Kulturdepartementet.

Emneord: