Etter nærmere tre måneder med søk kan alle de savnede etter skredet i Gjerdrum være funnet. Foto: Amalie Bernhus Årtun

Nytt funn i skredområdet i Gjerdrum

Politiet mener de har funnet den omkomne etter skredet i Gjerdrum i desember.
Mandag, 22 mars, 2021 - 14:25

Mandag morgen bekrefter politiet i en pressemelding at det ble gjort funn av en død person i skredområdet i Gjerdrum. Funnet ble gjort av en gravemaskinfører fra Norges vassdrags- og energidirektorat i 07.30-tiden i den nedre delen av skredgropen. 

Den omkomne er ikke identifisert, men Rasa Lasinskiene er den siste blant de ti savnede som ikke enda er funnet i området. 

Lettet

Familien til Lasinskiene ble varslet om funnet tidlig mandag morgen, i følge Romerikes Blad som var i kontakt med sønnen hennes, Mantas Gulbinas.

– Jeg er lettet nå, selv om det var en tung beskjed å få tidlig på morgenen. Vi har hele tiden håpet på at politiet skulle finne henne, og nå får vi en grav å gå til. Det var det vi håpet på, sier Gulbinas til RB.

Identifikasjon

Politiet mener de har funnet de ti savnede etter skredet i Gjerdrum. De kan ikke bekrefte at det er snakk om Lasinskiene, selv om de har vært i kontakt med familien hennes om funnet. 

– Identiteten til den vi har funnet, må vi selvfølgelig komme tilbake til når de som skal løse identiteten, har gjort jobben sin, sier politiets innsatsleder Mari Stoltenberg i mandagens pressekonferanse. 

Emneord: