Mannen som ble dømt i Oslo Tingrett skal ha oppbevart og tilegnet seg store mengder hasj. Foto: Steffen Geyer (CC BY-NC 2.0 Flickr)

Skal ha mottatt 23 kilo hasj

En mann i 50-årene er dømt i Oslo tingrett for å ha oppbevart og tilegnet seg store mengder narkotika.
Torsdag, 18 mars, 2021 - 11:44

Våren 2019 pågrep politiet en mann som opplyste at han ved flere anledninger hadde levert narkotika til en annen mann i Fredrikstad. Videre etterforskning ledet politiet frem til tiltalte, som ble pågrepet senere i 2019. Politiet ransaket boligen hans og beslagla der en større mengde hasj.

Tiltalte mener at han ikke har noe kjennskap til mannen som skal ha overlevert narkotikaen. Han mener også at hasjen som ble funnet hjemme hos ham, var noe han oppbevarte for en kamerat.

Retten mener at tiltaltes forklaringer er uten troverdighet. De mener det er bevis for at tiltalte ved minst fem anledninger i 2018 og 2019 mottok i alt omtrent 23 kilo hasj fra mannen som først ble pågrepet, og at han oppbevarte større mengder hasj i boligen sin dagen for ransakelsen. Mannen ble også dømt for å ha registrert et kontantkort som ble brukt til kommunikasjon om overlevering av hasj, i et annet navn.

Mannen ble dømt til tre år og tre måneders fengsel.

Emneord: