Illustrasjonsfoto. Rektor ved Bekkestua barneskole har ikke tall på antall elever som vil bli holdt hjemme denne uka. Foto: Tuva Oline Brekmo.

Smittefrykt på barneskole

Bekkestua barneskole råder foreldre til å ikke ta barna ut av skolen på grunn av frykt for smitte.
Tirsdag, 23 mars, 2021 - 11:10

Bekkestua barneskole la mandag denne uken ut et varsel om at foreldre ikke skal holde elever fra 1-4. trinn hjemme fra skolen på grunn av smittefrykt. Varselet kommer etter at flere foreldre ønsket at skolen skal tilby hjemmeundervisning siste uke før påske. 

Rundt helgen har flere barn fra 1.-4. trinn havnet i karantene etter nærkontakt med smittede. Rektor ved skolen, Hans Christian Ruud, forteller at foreldre nå er bekymret for smitte blant elevene på skolen. På skolens hjemmeside skriver ledelsen at det ikke vil bli aktuelt med hjemmeskole. Dersom foreldre ønsker å ta barna ut av skolen har de selv ansvar for undervsining. 

FAU-leder ved Bekkestua, Gry Slotterøy, skryter på vegne av foresatte av skolens håndtering av smittevernstiltak det siste året. Hun tror det ikke vil være en gunstig løsning for de fleste foreldrene å holde barna hjemme. 

– For noen kan det imidlertidig være sterkt ønskelig på grunn av sykdomsutfordringer eller rett og slett for å sikre at man holder seg friske og kan få reist på påskeferie og dermed et tiltrengt avbrekk fra hverdagen vi nå står i, skriver Gry Slotterøy i en mail til Journalen. 

 

Emneord: