Sykepleierstudenter risikerer forsinket studieløp

15. Mars stengte alle universiteter og høyskoler i Viken dørene for studenter. Sykepleierstudenter på OsloMet-campus Kjeller, kan få utsatt ferdighetstrening og praksis.
Fredag, 26 mars, 2021 - 11:30

Rektor på OsloMet, Curt Rice, frykter for at studenter som ikke får gjennomført nødvendig ferdighetstrening på grunn av stengt campus blir forsinket i utdanningen.

— Departementet har tidligere under pandemien sagt at de forventer at både kvaliteten på undervisningen og studentenes studieprogresjon skal holdes oppe, men det lar seg ikke gjøre lenger med disse tiltakene, sier OsloMet-rektor Rice til Khrono.

Fredag 19. Mars kom Kunnskapsdepartementet med en pressemelding, der de innkalte universitet- og høyskolerektorene til nytt møte. Dette var for å få tilbakemeldinger om institusjonenes og studentenes utfordringer, og hva departementet kan bidra med. 

Det skulle også etableres en arbeidsgruppe, hvor medlemmene skal være klar innen søndag 21. Mars og gruppen skal levere sin rapport 9. April. 

Se vår videoreportasje øverst i saken om sykepleierstudenter som potensielt kan få forsinket studieprogresjon.

Journalen har gjentatte ganger prøvd å komme i kontakt med forsknings- og høyere utdanningsminister, Henrik Asheim (H), gjennom Kunnskapsdepartementet, uten respons.

Emneord: