Den dømte mannen er ansatt som taxisjåfør i Oslo. Foto: Mina Maria Rise

Taxisjåfør dømt for brudd på veitrafikkloven

En mannlig taxisjåfør fra Oslo bidro til at kunde havnet på legevakta etter kjøreoppdrag. Straffen blir både bot og fengsel.
Onsdag, 17 mars, 2021 - 15:20

Oslo tingrett har dømt sjåføren i 50-årene for overtredelse av veitrafikklovens første ledd §31, jf. §3 som handler om å fredes hensynsfullt, og være aktpågivende og varsom slik at fare eller skade ikke oppstår.

Hendelsen som er grunnlag for dommen, skjedde i etterkant av at mannen hadde satt av en kvinnelig kunde med krykker. Taxisjåføren forsikret seg ikke om at hun hadde god avstand til bilen før han kjørte av gårde i høy fart. Kvinnens jakke hadde satt seg fast i bildøren, og hun ble dratt fremover med bilen før hun falt og jakken løsnet. Hun fikk noen mindre skader, som hun ble behandlet for på legevakten.

Erkjenner ikke skyld 

Mannen ble dømt på bakgrunn av flere vitneforklaringer som kunne beskrive hendelsen, men erkjenner ikke straffeskyld. Han mener selv at han hadde hjulpet kunden, og gått ut av bilen – slik han pleier å gjøre på slutten av kjøreoppdrag.

Retten legger likevel spesielt stort vekt på kravet til aktsomhet blant yrkessjåfører. I tillegg har mannen en tidligere påtaleunnlatelse for brudd på veitrafikkloven fra 2017.

Taxisjåføren ble derfor dømt til å betale en bot på 8000 kroner og seksten dagers fengsel.

Det er ennå ikke klart om taxisjåføren vil anke dommen.

Emneord: