Johannes Thingnes Bø vant verdenscupen sammenlagt tredje året på rad. Foto: Skjermdump/NRK

Johannes Thingnes Bø vant verdenscupen

Johannes Thingnes Bø vant sammenlagtseieren etter en dramatisk avslutning i Østersund.
Mandag, 22 mars, 2021 - 12:17

Etter en lang sesong kunne endelig Johannes Thingnes Bø avslutte det siste rennet med å vinne sammenlagtseieren i verdenscupen i skiskyting. Bø klarte å holde hodet kaldt på siste skyting og gikk inn til en tredjeplass på fellesstarten i Østersund. Dette er tredje gangen på rad nordmannen vinner sammenlagtseieren. 

Simon Desthieux fra Frankrike vant rennet, mens russiske Eduard Latypov tok andreplassen. 

Spenning til siste slutt 

Gjennom hele sesongen har det vært en kamp om verdenscup-trofeet mellom Johannes Thingnes Bø og Sturla Holm Lægreid. Før dette rennet var det kun et poeng som skilte de to lagkameratene. Bø måtte vinne over Lægreid for å sikre seg trofeet. 

Etter rennet kunne Johannes Thingnes Bø fortelle at knivingen om seieren har vært krevende mentalt. 

– Det er dette som kanskje har gjort at jeg ikke har klart å presse meg opp til de toppresultatene som jeg har hatt før. Verdenscupen totalt har vært et hovedfokus for meg, og det har gjort at jeg ikke har klart å fokusere på hvert enkelt skirenn, sa Bø til NRK etter målgang. 


Johannes Thingnes Bø avgjorde sammenlagtseieren etter en strålende siste skyting. Foto: Skjermdump/NRK

Sterk vind 

Det ble en dramatisk avslutning på helgen på grunn av den kraftige vinden i Østersund. Tidlig på dagen ble det kjent at både kvinne- og herrerennet ble utsatt til senere på dagen. Det var lenge usikkert om det ville bli renn på grunn av vinden. 

Vinden skapte også utfordringer på standplass for skiskytterne. Det ble flere bom på samtlige utøvere, og alle måtte ut i strafferunden flere ganger. Selv om vinden skapte store utfordringer var det god laginnsats av de norske utøverne. Alle de seks utøverne fra Norge var inne blant de 15 beste i mål på dagens fellesstart. 

Skulle egentlig vært i Holmenkollen 

Verdenscup-avslutningen skulle egentlig vært i Holmenkollen slik som den pleier hvert år. På grunn av innreisekarantene for alle som kommer til Norge måtte folkefesten i Holmenkollen avlyses i år som i fjor på grunn av koronapandemien. 

Fellesstarten i Østersund ble også det siste rennet for de norske skiskytterne denne sesongen. I forrige uke ble det kjent at NM i skiskyting, som skulle være en del av NM-veka i Trondheim, ble avlyst på grunn av det økte smittetrykket i landet. 

– Det er selvsagt med tungt hjerte vi velger å avlyse årets norgesmesterskap. Vi har samtidig forståelse for at det må bli slik, og Skiskytterforbundet har gjennom hele pandemien vært tydelig på at vi støtter dugnaden om å bekjempe smitten, sa president i Norges Skiskytterforbund Arne Holten til Dagsavisen.


Verdenscup-avslutningen skulle egentlig blitt holdt i Holmenkollen. Foto: Mia Engenes Bratlie