Gruppen Reduser Husleia har hengt opp flere plakater i hovedstaden. Foto: Michelle Sandman

Tjener på tomme leiligheter

Gjennom kompensasjonsordningen kan utleiere tjene mer på å la boliger stå tomme, fremfor å redusere leia. Vararepresentant Seher Aydar fra Rødt mener at regjeringen må prioritere bedre.
Onsdag, 3 mars, 2021 - 09:19

Mens flere studenter blir tvunget til å flytte hjem eller avslutte studiene sine på grunn av dårlig råd under pandemien, har utleiere muligheten til å tjene penger på å holde boliger tomme. Gruppen Reduser Husleia og partiet Rødt synes kompensasjonsordningen til regjeringen er skjevfordelt.

– Det føles jo urettferdig å sitte og ha mistet jobben sin og knapt ha råd til mat, samtidig som du vet at du måned etter måned beriker noen som mest sannsynlig ikke har mistet jobben sin, sier Ingrid Andrea Holland fra Reduser Husleia.

Ingen av utleieselskapene som Journalen kontaktet ville uttale seg i saken.

 

Emneord: