Finansminister Jan Tore Sanner har fremdeles håp. Foto: Rebekka Johannessen Litland

Høyre optimistiske tross dystre prognoser

Stemningen er likevel god på Høyres valgvake i Oslo.
Mandag, 13 september, 2021 - 21:54

Foreløpige prognoser hos NRK tilsier at Høyre havner under den gylne grensen på 20 prosent, en grense statsministeren har viet mye tid til å snakke om tidligere i valgkampen.

Tidligere på kvelden tok finansminister Jan Tore Sanner seg god tid til å mingle med partikollegene og journalistene, da han ankom Høyres valgvake på Radisson Blu i Oslo i 19-tiden.

– Først og fremst er jeg veldig spent, og håper selvsagt på å fortsette i regjering, sier han. Han legger også til at det ikke er vanlig å få tre perioder i regjering, men at håpet fortsatt er i live. 

Drømmeregjeringen 

På spørsmål om hva som er drømmeregjeringen, svarer Sanner:

– Samarbeidet mellom de fire partiene på borgerlig side har fungert veldig bra i åtte år, men det er klart det er lønnsomt med flertallsregjering. Han fremhever også at samtlige konstellasjoner på høyresiden har fungert i regjering. 

Siste innspurt

Kl. 19:51 ankom utenriksminister Ine Eriksen Søreide valgvaken.

– Jeg er veldig spent, det må jeg innrømme, sier hun. – Magefølelsen er litt uklar, sånn som Erna, men jeg tror det kommer til å bli jevnere enn målingene tyder på.


En optimistisk Ine Eriksen Søreide på valgvaken mandag kveld. Foto: Rebekka Johannessen Litland

Gjennomsnittet av målingene fra september 2017 spådde at Høyre ville få 24,2 prosent, mens valgresultatet endte på 25,1 prosent. Valgvaken i år bærer preg av at politikerne håper på en lignende situasjon denne gangen.

Søreide har benyttet gårsdagen og dagen i dag til å besøke valglokalene og gitt mat og drikke til tillitsvalge som har vært listebærere.

– De melder om god stemning og det er mange som tar kontakt og er interesserte. 

– Hva har du savnet å gjøre nå som du har vært travel med valgkamp? 

– Alt. Alt annet, smiler Søreide.