En ung politiker med store visjoner. Foto: Cecilie Välinen

En grønn og rettferdig fremtid i sikte

Leder i Sosialistisk Ungdom, Synnøve Kronen Snyen (25), er klar for et regjeringsskifte. Forventningene til valgdagen er store, sier hun.
Mandag, 13 september, 2021 - 17:39

– Nå har vi hatt høyreregjering i åtte år, så nå håper jeg på et skifte. Jeg turde ikke håpe på rødgrønn regjering for fire år siden, men nå har jeg troen på det, sier hun. 

Snyen tror at flertallet i Norge ønsker en forandring, men er veldig spent på utfallet.

–  Det er jo kun valget som betyr noe, meningsmålinger er jo bare målinger. Jeg er spent på hvem som til slutt kommer over sperregrensa. Resultatet for alle partiene er spennende for det betyr mye for SV hvilke partier som vokser og hvem som går ned. 

Det viktigste for Snyen er et sterkest mulig SV, så partiet kan få mest mulig gjennomslag i forhandlinger med andre partier. Hun forklarer at SV kan samarbeide med alle som vil ha en ny kurs for landet.

–  Jeg håper vi blir størst mulig, så vi får mest mulig innflytelse i en ny regjering.

Flyktning- og asylpolitikken som hjertesak


Synnøve Kronen Snyen har store forventninger til dagens stortingsvalg. Foto: Cecilie Välinen

Regjeringsskiftet i 2013, hvor Høyre og Fremskrittspartiet dannet regjering, gjorde at Snyen meldte seg inn i Sosialistisk Venstreparti. I 2014 ble hun nestleder for Follo SU, og for ett år siden ble hun valgt som leder i SU nasjonalt.

Det var kombinasjonen av klima, likestilling, internasjonal solidaritet, feminisme og rettferdig fordeling som gjorde at hun valgte SV. Men først og fremst på grunn av partiets gode flyktning- og asylpolitikk. Hun har tidligere vært aktiv på asylmottak for barn og unge. 

– Min store hjertesak er at Norge må ta i mot flere flyktninger, og det på en god måte. Jeg håper vi kan gi barn som har vært lenge i i flyktningleir eller på asylmottak en god start på livet med barnehageplass og skole.

Snyen synes det er veldig viktig at Norge slutter å sende barn tilbake til land de knapt har vært i og ikke snakker språket til.

Rastløs og spent

Den unge politikeren har mange baller i luften på valgdagen. Hun skal forberede tale til SVs valgvake på Rockefeller, møte VGTV og forberede seg til en nyhetssending på NRK i morgen. Planene er mange, og hun ha en rastløs følelse i kroppen. 

–  Vi har drevet valgkamp lenge, og nå er det ikke noe mer å gjøre. Nå sitter man og tvinner tommeltotter og venter. Jeg er rastløs, og veldig spent, avslutter hun.

Emneord: