KrFs 1. kandidat Espen Andreas Hasle foran Vulkan Arena. Foto: Emilie Holtet Tangen

KrFs vei vekk fra sperregrensa

KrF kjemper mot den beryktede sperregrensa. – Vi skal selvfølgelig lage politikk om det folk er opptatt av, sier 1. kandidat, Espen Andreas Hasle.
Mandag, 13 september, 2021 - 23:36

Det er siste innspurt på valgdagen for KrF, men stemningen utenfor valgvaken på Vulkan Arena er fortsatt på topp etter første prognose. Det deles ut sveler fra en svelebod, og det er mye latter og godt humør blant KrF sine representanter på valgvaken.

Sperregrensa ikke hovedfokuset

Media snakker veldig mye om denne sperregrensa akkurat nå. Er det det eneste KrF har i tankene i kveld?

– Nei, jeg tenker egentlig mest på at vi har gjort en god valgkamp. I tillegg har jeg lært mye om hva folk er opptatt av, og fått presentert politikken til KrF til mange nye folk. Det er litt uavhengig av det som skjer med sperregrensa, så opplever jeg at noe av det viktigste er at vi når ut til nye mennesker. Vi har også fått lyttet til nye mennesker slik at vi kan lage en god politikk videre også. Jeg føler vi at har lagt et grunnlag for KrF i 10-20 år til som er egentlig er nesten viktigere enn sperregrensa. Jeg er selvfølgelig opptatt av sperregrensa, men jeg er mer opptatt at vi bygger opp partiet vårt på lang sikt, sier Espen Andreas Hasle.

Planen fremover

Uavhengig om KrF kommer over eller under denne sperregrensa, så er det ingen hemmelighet at de trenger flere velgere i fremtiden.

Hvordan skal KrF sikre seg nye velgere i fremover?

– Det er mange strategier til det. Vi skal selvfølgelig lage politikk om det folk er opptatt av. Hvis du ikke har bra nok opptelling, så har du ikke bra nok politikk, og det må vi ta innover også. En ting som har vært spennende for meg i denne valgkampen er møtene med mange av innvandrergruppene i Oslo. Både migrantmenigheter som er kristne og muslimske menigheter, og høre på hva som er viktig for dem og fortelle dem om KrF sin politikk. Der opplever jeg at mange ikke har kjent så mye til det. Man skjønner at det er mange med innvandrerbakgrunn som er enig med KrF. Det er kjempespennende, og jeg representerer de også.

I et intervju tidligere denne uken så har fylkesleder Jan-Erik Fjukstad Hansen sagt at KrF ikke har vært de beste på å fremme klimapolitikken. Er det noe som KrF kommer til å fokusere på i tiden fremover?

– Ja det er jeg helt sikker på, sier Espen Andreas Hasle.