Sentralstyremedlem i FPU Kenneth Lindhjem, mener at private i større grad skal kunne bygge studentboliger. Foto: FPU

Vil kutte skattene med motorsag

Sentralstyremedlem i FPU, Kenneth Lindhjem, ønsker flere studentboliger, og har håp for høyere studiestøtte dersom partiet kommer i regjering.
Mandag, 13 september, 2021 - 15:06

— Vi må unngå å lage regler for boligbygging, sier en engasjert Kenneth Lindhjem, sentralstyremedlem i FPU.

Partiet mener det er alt for vanskelig for studenter å skaffe en studentbolig. Fremskrittspartiet ønsker i stedet for at staten ikke skal ha stor makt over hva som bygges, at private i større grad skal kunne få lov til å bygge studentboliger. Nå er stortingsvalget rett rundt hjørnet, og Fremskrittspartiet har klare meninger om hva de vil gjøre for studenter dersom de kommer i regjering. 

Studenter ekskludert fra boligmarkedet

— Unge studenter er ekskludert fra boligmarkedet. Det store problemet er at etterspørselen er mye høyere enn tilbudet, sier Lindhjem, og legger til:

— Fremskrittspartiet har som mål å gjøre det lettere for private å bygge studentboliger.

For å få til dette, mener Lindhjem at politikere skal unngå å lage regler for hvor det kan bygges studentboliger, slik at det blir fart i byggingen av boligene.

— Politikere er ikke de som vet best, vi må la private folk bygge. Slik vil også prisene gå ned, sier Lindhjem.   

Den manglende studiestøtten 

— En skattelette vil ha veldig mye å si for studenter, sier Lindhjem.

Frp klarte i sin regjering å øke studiestøtten fra 10 til 11 måneders studiestøtte. Han mener en reduksjon av skatt er et av de beste grepene man kan gjøre for studentøkonomien, og er noe partiet ønsker å legge enda mer vekt på dersom de kommer i en regjering. 

— Studentøkonomien er noe av det verste jeg har sett. Vi i FrP vil kutte skattene med motorsag, slik at studentene kan beholde mer av sine egne penger, og ha en bedre studentøkonomi. Det er et av de viktigste grepene vi kan gjøre. Vi har allerede økt studiestøtten fra 10 til 11 måneder, og ønsker også studiestøtte for den tolvte måneden, sier Lindhjem. 

 

Håp for fremtiden

Lindhjem har selv vært student, og uttrykker viktigheten av en høyere studiestøtte. Nå er valgdagen kun to dager unna, og Lindhjem har et håp om at politikerne skal slippe opp på sine krav, og slippe private personer til. Slik mener han at flere studentboliger kan bli bygget.

— Er det noe det ligger mye penger i så er det skole. Folk står i kø for å bygge ut flere boliger, og det eneste vi trenger å gjøre er å la de bygge, sier Lindhjem.

Magnus Stenseth på Arbeiderpartiets valgstand i Elverum mener derimot at det offentlige og det private skal samarbeide for å få flere studentboliger på markedet. Stenseth har også et stort håp for studenter, men et annet syn på hvilke grep som må gjøres for studentøkonomien.

— Partiet mener en heller skal senke skattene til de som har minst, og øke skattene til de som har mest, slik at de kan nå målet om tolv måneders studiestøtte, sier Stenseth. 


Alt Text: 
Politiker for arbeiderpartiet, Magnus Stenseth, står på stand i Elverum
Caption: 
På arbeiderpartiet sin valgstand i Elverum har de klare meninger om hva de ønsker for studenter.
Image usage: 
Single use

Emneord: 
Tags: