Det var mange som tok turen innom gjenbruksbutikken på åpningsdagen. Foto: Liselotte Bakkevig Tonheim

Gjenbruksbutikk gjør suksess

Maritastiftelsen og Erikshjälpen åpner sin andre butikk i Oslo.
Mandag, 8 november, 2021 - 18:44

Lørdag 6.november var det duket for åpningen av Maritastiftelsen og Erikshjälpens andre gjenbruksbutikk, M&E second hand på Grensen i Oslo. Lokalene bugnet av vintagevarer i form av blant annet møbler, klær og sko. Kundene stod i kø for muligheten til å kapre unike skatter. 

Samarbeidprosjektet M&E second hand ble først opprettet i på Ensjø i 2018, men ligger nå på Hasle. Butikksjef Ellen Ravnemyr Jonassen trekker frem fokuset på klima og miljø som en viktig faktor til hvorfor det ble mulighet til å utvide med en ny gjenbruksbutikk på Grensen.

– Vi har fått en øyevekker alle sammen, med tanke på at det er utrolig viktig å ta vare på kloden. Nå treffer det veldig bredt, og alle mulige folk har lyst til å handle brukt.

Hun tror det kan være potensiale for at salget kan gå bra, både på grunn av varene og den sentrale beliggenheten.