Dag Endal ble overasket av Kjetil Andre Aamodt med kåringen av årets ildsjel i Oslo. Foto: Karl Filip Singdahlsen

Årets ildsjel i Oslo

Dag Endal, leder for Haugerud IF, ble denne uken kåret til årets ildsjel i Oslo av Norges Idrettsforbund. Han blir derfor kandidaten fra Oslo fylke til idrettsgallaen i januar 2022.
Fredag, 26 november, 2021 - 17:10

Denne uken fikk Endal tildelt prisen årets ildsjel i Oslo fylke av norges idrettsforbund. Magne Brekke, generalsekretær i Oslo Idrettskrets, kan fortelle at det er vell fortjent.

– Dag Endal har hatt stor betydning for Haugerud IF i mange år, og spesielt under pandemien. Han har ofret mye for de unge i nærmiljøet og har vært en viktig del for klubbens utvikling de siste årene, forteller Brekke til journalen. 

Overrasket

Det var Kjetil André Aamodt som overasket Endal med prisen. 

– Jeg ble kjempeoverrasket og veldig glad. Jeg har fått mange gratulasjoner og det er veldig hyggelig, forteller Endal. 


Haugerud IF sitt idrettsanelgg, hvor Dag Endal er leder. Foto: Thomas Haugsbakk Akse

Dag Endal begynte å jobbe i Haugerud IF da hans sønn startet å spille fotball i klubben. Dette er femten år siden og Endal er i dag leder for Haugerud IF. Endal syntes klubben er viktig for det sosiale i nærmiljøet og et bra møtested for ungdom.

Høye smittetall i bydelen 

Under pandemien var det utfordrende for indrettsklubben da bydelen Alna og områdene rundt har hatt høye smittetall. I senere tid har klubben derimot sett en ønking av medlemmer på ti prosent, noe Endal nesten ikke kunne tro. 

– Vi måtte nesten ha opptelling for å skjønne at økningen stemte, forteller Endal.