Katrine Aspaas, foredragsholder, spiller piano for kursdeltakere. Foto: Oleg Grabenko

«Bli emosjonelt sterk! Livsmestring for lærere»

Ett av mange kurs som undervises på Østlandsk lærerstevnemøte, 5. og 6. november på OsloMet, er Fysisk og psykisk helse med emnet – «Bli emosjonelt sterk! Livsmestring for lærere». Det er ledet av Katrine Aspaas.
Onsdag, 10 november, 2021 - 10:49

Følelsene våre spiller en viktig rolle

Dette har Katrine Aspaas å fortelle om hva hun underviser: 

- Det handler om å forstå følelser, og å gjøre følelsene til vår styrke, bruke og også vite at følelser er et intelligent signalsystem hos oss, og rett og slett sørge for å skru ned de dårlige følelsene, og å få opp de gode følelsene. Hovedmålet er å styrke mennesker til å leve gode, rike, trygge og sosiale fine liv, og bli modige slik at mange tør å gjøre verden til et bedre sted for mennesker, dyr og natur.


Katrine Aspaas med utstillingsdyr som ble brukt gjennom foredraget. Foto: Oleg Grabenko

Alle kan besøke dette kurset

Katrine Aspaas sier at foredraget er for alle.

- Alle kan besøke dette kurset. Jeg jobber hovedsakelig med lærere som ønsker å bli emosjonelt sterke og lede etter sitt eget hjerte, men hvem som helst skal gå inn på nettet. Det er gratis, og du kan søke på emosjonell styrketrening, så kommer det opp et gratis kurs som gir deg forskningen om noen små verktøy liksom en liten verktøykasse i emosjonell styrke. Hjemmesiden min er kathrineaspaas.no . Der finner du det gratis kurset.


Natalia, barnehageansatt, etter foredraget. Foto: Oleg Grabenko

Trenger bedre kunnskaper til å bedre følelsene sine

Det er flere kursdeltakere her, og én blant dem er Natalia. Hun studerer til å bli barnehagelærer ved siden av at hun er barnehageansatt. Hun er veldig glad for at hun kom hit.

- Jeg synes at både i privatlivet mitt og på jobben trenger jeg å bedre kunnskaper til å håndtere følelsene mine i emosjonelle situasjoner. Det var veldig nyttig å være her, og jeg har lært meg noe verktøy til å håndtere vanskelige situasjoner. Jeg synes det bør være obligatorisk for alle, både for tenåringer og de som jobber med barna og tenåringer. Samboeren min som jobber i barnehage fortalte meg om dette kurset, så kom jeg hit.

 

 

 

Emneord: