Cengiz Al forteller Journalen at det var en skuespillerdrøm ta del i produksjonen av Tre nøtter til Askepott. Foto: David Vu

Dette synes han om mottakelsen av Tre nøtter til Askepott

Nyinnspillingen av den tjekkiske juleklassikeren har halet inn 267 807 kinogjester to uker etter premieren, forteller Christin Berg, Programdirektør i Nordisk Film Kino. De er svært fornøyde med hvordan filmen presterer.
Torsdag, 25 november, 2021 - 17:15

– Mottakelsen til filmen har jo vært helt enorm, forteller Cengiz Al, som spiller mot Astrid Smeplass i storsatsingen. 

Aldri vært med på noe lignende

– Jeg ser at både barn og voksne gleder seg, og jeg får masse gode tilbakemeldinger på sosiale medier. Dette er første gang jeg er med på et prosjekt fra start til slutt, så jeg kjenner at det betyr ekstra mye at folk har tatt det så godt imot, legger han til. 

Kjært barn har mange forventninger 

– En av de første tingene jeg fikk høre da jeg fikk rollen var «oi, det var store sko å fylle», forteller Al. 

Han forteller at han følte på en viss grad av press og usikkerhet rundt det å spille en så ikonisk rolle, men at han fikk god støtte av reggisør Cecilie Mosli. 

– Jeg snakket mye med henne. Jeg sa jeg var litt usikker på hvordan jeg skulle være, og da sa hun til meg: «Cengiz, ingen har fasiten, det er du som er fasiten». Og da fikk jeg veldig selvtillit, legger han til.

Langt liv på Kino 

Christin Berg, programdirektør i Nordisk Film Kino, forteller Journalen at de er svært fornøyde med tallene og kinobesøket på Tre nøtter til Askepott. 

Det vi vet, er at filmen vil få et langt liv på kino. Vi vet jo at det er mange som forbinder Tre nøtter til Askepott med julen, og det er mange som venter med å se filmen til nærmere jul. Tre nøtter til Askepott leverer virkelig etter forventningene og vi er spente på hvor mange som til slutt velger å se filmen, sier hun. 

Askepottkonkurranse fra 2022 


Filmens tilstedeværelse er ikke til å unngå. Et eksempel på dette er denne utstillingen midt i Karl Johan. Foto: Elianne Skage

Pressesjefen for TV2, Jan-Petter Dahl, fortalte VG i begynnelsen av november at TV2 har kjøpt rettighetene til nyinnspillingen av juleklassikeren. På spørsmål om hvilken av Askepott-filmene Al selv ville spille på julaften fremover, svarte skuespilleren dette:

– Det spørs når sendetiden er da, humrer han. Men det ingenting som sier at jeg ikke kan se begge. Den tid den avgjørelse, legger han til. 

Kinovandring 

Han bekrefter at han skal se sin egen versjon av filmen mange ganger, med stolthet. 

– Det er så mange minner for oss bak disse bildene. Så ja, vi kommer til å se den mange ganger på kino. Vi har allerede planlagt en kinorunde. Vi skal dra på en tilfeldig kinosal og se på den, jeg og Askepottgjengen, avslutter han.