Toni Elisabeth Schjerven synger for første gang sin egen låt foran andre. Foto: Marthe Jørgensen

Drømmen om å bli artist

Mange drømmer om å slå gjennom som artist eller låtskriver. På César Bar & Café i Oslo møtes noen av dem for å la seg inspirere av hverandre.
Onsdag, 1 desember, 2021 - 10:37

For Toni Elisabeth Schjerven (22) var det en spesiell opplevelse å komme til åpen scene. Det var nemlig første gang hun fremførte noe eget foran et publikum. Kanskje var opplevelsen ekstra spesiell fordi publikummet delte hennes lidenskap for musikk. 

Ønsker å nå ut til unge

Det er gruppa “One from the Heart” som arrangerer disse låtskriveraftnene.

– Vi har holdt på med dette hver mandag i 21 år, sier arrangør Annette Behrens.

Hun ønsker at gruppa i fremtiden skal nå flere unge talenter sånn som Toni.  

– Derfor har vi blant annet skaffet oss en TikTok, men det er vi ikke så flinke på, sier hun og ler litt. 

Veien til karriere

Behrens forklarer at gruppa driver på et idealistisk grunnlag. Hun mener det er viktig at det finnes en scene hvor låtskrivere kan dele det de skaper med likesinnende, og at det er derfor de driver med dette. Hun tror også slike arrangementer kan hjelpe noen til en potensiell karriere, på tross av at de satser i en risikabel bransje. 

At musikkbransjen er tøff å etablere seg i, kan Ola Håkon Svendsen som jobber i Musikkundervisningen Norge As bekrefte. Han tror det skyldes at det er “mange om beinet”.  I likhet med Berhens har han troa på at slike arrangementer med åpen scene er bra fordi man samler likesinnede, i tillegg til at det er kreativt stimulerende og nettverking på sitt beste. 

 

 

Tags: