Den nye designcaféen i Karenslyst Allé ønsker å være en møteplass for inspirasjon og god mat. Foto: Gyri Høiset

En fryd for både øyet og smaksløkene

Nå kan du nyte et godt måltid, omgitt av skandinaviske designklassikere. I nye 1889 designcafé, gir møbelforretningen A. Huseby deg muligheten til å kjøpe lokalets interiør.
Onsdag, 10 november, 2021 - 13:50

– Vi ønsker å være en opplevelse, og å kunne tilby kunden inspirasjon, sier Rolf Backsæther, daglig leder ved 1889 designcafé.


De unike møblene og billedkunsten kan gi en følelse av å være på ferie i egen by. Backsæther har stor tro på caféens fremtid. Foto: Gyri Høiset

En av Norges eldste møbelbutikker, A.Huseby, har åpnet dørene til deres egen café. 1889 designcafé ligger i Karenslyst Allé, vegg-i-vegg med møbelforretningen. Lokalet er fylt med velkjente designmøbler, hvor man kan bli servert mat og drikke.

– A. Huseby utviklet konseptet i håp om å fornye måten å vise møbler på. Caféen sørger for et større showroom for butikken, hevder Backsæther.

Caféens lokaler ble nyoppusset i september, og tilbyr servering ved sitteplasser både ute- og innendørs. Det er samarbeidspartneren Bølgen & Moi Gruppen som drifter caféen.

– Det vi gjør som er litt annerledes er å ta tradisjonelle retter, og løfter de på vår egen måte ved hjelp av norske råvarer.

Menyen består av populære café-retter, som ulike salater og pastaretter. 1889 legger sin egen tvist på rettene, slik at det vil gi kundene en ny opplevelse. I tillegg tilbyr de ulike drikkevarer, smoothier, kaffe av god kvalitet, samt kaker levert av Oslo Raw.


1889 designcafé driftes av A. Huseby sin samarbeidspartner, Bølgen & Moi Gruppen. Foto: Gyri Høiset

Responsen har vært utrolig positiv, både fra kunder og leverandører. Engasjementet var stort allerede under oppussingen, ettersom mange savnet et slikt café-tilbud i lokalmiljøet.

– Flere kunder setter pris på en stue nummer to, forteller Backsæther.


Flere kunder mener at caféen dekket et behov som lokalmiljøet manglet. Håkon Harberg besøker 1889 daglig, han setter pris på gode ansatte og fine omgivelser. Foto: Gyri Høiset

Han referer til caféens unike og behagelige atmosfære, samtidig som han påpeker at innredningen gir en “wow-faktor”. 1889 ønsker å være et sted som kan inspirere både designere, bransjefolk, studenter, og den gjennomsnittlige cafékunde.

– Første gang jeg kom hit, så sa jeg med en gang at dette her var det området trengte. Det føles ut som man kommer til en flott stue, sier kunde Håkon Harberg.

Harberg besøker 1889 hyppig, og tar gjerne med seg arbeid eller avtaler møter i caféens lokaler. Han har allerede introdusert den nye møteplassen for de fleste av sine bekjente.

– Leverandører til A. Huseby har også vært veldig positive til konseptet, meddeler Backsæther.

1889 er med på å vise frem produktene til sine leverandører på en helt unik måte. Designmøblene som blir brukt i en café, vil gi uttrykk for at dette er interiør verdt å investere i. Samtidig får kunden et helt annet møte med interiøret, enn ved å traske rundt i en møbelbutikk - de kan jo tross alt kjøpe møbelet de akkurat har nytt lunsjen sin i.


Kundene får mulighet til å utvikle nye interiør-drømmer. 1889 designcafé og A. Huseby ligger vegg-i-vegg. Foto: Gyri Høiset

 

Tags: