Ivar Myhrvold feirer seieren som norgesmester. Foto: Sigurd Ekeli Grimsby

Ivar Myhrvold ble norgesmester i stein, saks, papir

Helt uforventet endte Ivar Myhrvold opp som norgesmester under NM i stein, saks, papir. Nå går veien videre til EM i Stockholm 2022.
Mandag, 29 november, 2021 - 16:42

Lørdags kveld i kjelleren på Revolver arrangerte NFSSP norgesmesterskap i stein, saks, papir. Forbundet la vekt på at alle kunne delta i mesterskapet. Konkurransen startet kl. 18:00 med 52 deltakere og innen 22:00 sto den siste duellen mellom Lise Rødland og Ivar Myhrvold.

Etter en intens omgang vant Myhrvold siste slaget og ble da kåret til norgesmester i stein, saks, papir.

Hvordan føles det å være norgesmester?

– Helt nydelig! Jeg nølte litt, og hadde egentlig ikke tenkt til å dra hit, men så var det en kompis som maste på meg. Jeg tok turen, og endte opp her, sier Myhrvold

Hvor går veien videre?

– Jeg vet ikke helt. Det blir vel mot EM, sier Myhrvold.


Ivar Myhrvold i finalen mot Lise Rødland. Foto: Sigurd Ekeli Grimsby

Veien til EM

President i Norges forbund for stein, saks, papir Martin Giset ser mye potensiale i den nye norgesmesteren. Planen videre er å dyrke egenskapene og talentene til EM i Stockholm 2022.  

Hva skjer med norgesmesteren nå?

–Han skal videre til EM i Stockholm. Han kommer til å få trening, coaching, og videreforedling av hans talent. Vi har sett et veldig sterkt stein-spill, og det er en egenskap vi skal dyrke videre, sier Giset.

For de fleste går stein, saks, papir ut på flaks. Hvor mye teknikk ligger bak spillene?

–Å kalle det teknikk føles litt fattig, men satt opp mot flaks må jeg si 95% teknikk. Teknikk er så mye. Det kan være psykologi, levering, forprat og etterprat, sier Giset.


Ivar feirer på seierspallen. Foto: Sigurd Ekeli Grimsby

Lav terskel

Det er på amatør nivå vår base ligger, i motsetning til «profesjonelle» idretter som fotball, håndball, sjakk også videre, sier Giset.

Hva er bra med stein, saks, papir som sport?

– Ikke voldelig, sosialt, og at man ser det komplekse i det tilsynelatende enkle i motsetning til sjakk. Hvem som helst kan finne på en feit regelbok, sier Giset.


Lise Rødland i en stein, saks, papir duell. Foto: Sigurd Ekeli Grimsby

Tags: