Marte Gundersen og Tiril Melby står i Oslo Skatehall sammen med andre jenteskatere. Foto: Andrea Viland Ask.

Skating har blitt en økende trend blant jenter

Hver mandag arrangerer Oslo Skatehall jenteskate. Dette har ført til at flere jenter kommer til hallen for å skate.
Onsdag, 24 november, 2021 - 14:31

Skating har lenge vært et mannsdominert miljø, men etter hvert har flere jenter tatt steget inn i sporten. Hver mandag fra klokken fem til åtte på kvelden er det jenteskate i Oslo Skatehall, ved Voldsløkka. Da er hallen åpen kun for jenter, i alle aldre og nivåer. Tilbudet startet opp i 2018, ca. ett år etter at Oslo Skatehall åpnet dørene for første gang.

Kasina Nordby jobber i Oslo skatehall, og er med å arrangere jenteskate. Hun har merket en økt interesse blant jenter.

– Det er flere jenter som skater nå, spesielt etter Korona. Det har vertfall doblet seg.

Nordby er opptatt av at terskelen skal være lav for at jenter kan komme å skate.

– Det kan være skummelt å skate når man er helt ny. Vi vil at jenter skal ha en arena hvor det føles trygt å begynne, og lett å finne andre jenter som skater. Etterhvert vil vi at jentene skal føle at de kan komme til hallen når de vil, ikke bare på mandager.