Flotte sløyfer og lyslenker lyste opp Glasmagasinet en ellers litt trist dag i november. Foto: Amalie Grund.

Julepynt i november

Allerede tidlig i november kom julepynten opp i Oslo sentrum. Hva tenker folk om det? Er det greit, eller er det alt for tidlig?
Tirsdag, 23 november, 2021 - 14:42

Glasmagasinet var et av kjøpesentrene som var tidlig med å henge opp pynten i år, også enda tidligere enn de pleier. De svarer følgende i spørsmålet om hvorfor de har valgt dette.

- Glasmagasinet har levert julestemning i over 200 år, og det skal vi også i år. Vi er oppfordret av myndighetene til å starte julehandelen i god tid for å unngå trengsel og lange køer. Derfor oppfordrer vi våre kunder til å planlegge godt og starte i god tid. Vi lover julestemning til alle og derfor er det jul i Glasmagasinet nå. Vi erfarer også at det blir mer og mer vanlig å starte juleforberedelsene tidligere enn før. De fleste kundene våre liker det slik. Men det er opp til hver enkelt, og vi lover julestemning helt frem til julaften.

- Blir ikke så provosert av det

Vi tok turen til Glasmagasinet for å høre hva et par kunder tenkte om juledekorasjonene som hadde kommet på plass.

Frode er en av de som ikke har noe i mot pynt i november. 


Frode synes det er fint med pynt i november. Foto: Amalie Grund

- Det er helt fint at de vil begynne nå. Jeg blir ikke så provosert av det, selvom jeg vet at mange blir det. 

En av de som kanskje ikke var så fornøyd med julekulene og kransene, er Anne. 


Anne vil helst begynne pyntingen i desember. Foto: Amalie Grund

- Jeg synes det er koselig og hyggelig med lys. Men nisser og sånt i butikken er litt for tidlig, det synes jeg man kan begynne med i desember. 

En mørk måned

Glasmagasinet frykter ikke at det er for tidlig å dekorere i november.

- November er en veldig mørk måned og hva er vel da bedre enn å pynte opp med lys på fasadene? Vi synes det er hyggelig å lyssette bygget vårt og treet utenfor i november. 

Det var ikke bare Glasmagasinet som startet pyntingen tidlig. Byporten shoppingsenter har satt opp juletrær og hele utsiden har blitt dekorert med lyslenker.


Byporten shoppingsenter har pyntet med både trær og lenker.  Foto: Amalie Grund

På Oslo Sentralstasjon var det pyntet med både pakker og julekuler. 


Er det for tidlig med pakker under treet? Foto: Amalie Grund

- Vær tidlig ute!

Det er en travel ettermiddag i begynnelsen av november at Journalen tar turen innom kjøpesentrene. Det virker som at julegavehandelen er i gang for fullt. Vi spør Glasmagasinet om de frykter det vil bli varemangel denne førjulen. 

- Vi frykter det ikke, men vi vet at det er store varelagre der ute som ikke er levert. Vårt tips er derfor: vær tidlig ute og planlegg godt slik at butikkene våre kan bestille opp varer i god tid før jul om det er noe de ikke har på lager. Våre leietakere har forberedt seg godt, og lagrene er fylt opp fra gulv til tak. 
 

Emneord: 
Tags: