Kahoot brukes som et læringsverktøy i skoler over hele verden. Foto: Henrik Ekaas Berge

Kahoot med solid omsetningsvekst - Øker målsetningen for fjerde kvartal

Torsdag la Kahoot fram en positiv rapport rundt økonomien til selskapet. Nå justerer de opp målsetningen for siste kvartal av 2021.
Fredag, 5 november, 2021 - 16:02

Quiz- og læringsselskapet Kahoot endte tredje kvartal med fakturerte inntekter på 27,8 millioner dollar. Det er en økning på 139 prosent fra samme kvartal i 2020, inkludert oppkjøpet av Clever. Tallene kommer fram i en kvartalsrapport som selskapet la fram før børsåpningen torsdag.

Omsetningen endte på 23,7 millioner dollar, opp fra 9,0 millioner dollar året før. 

Aksjen lå opp over 10 prosent kun et kvarter etter åpningen av Oslo Børs torsdag, men falt utover dagen og stoppet på 2,73 prosent.

Økt målsetningen for neste kvartal 

I fjerde kvartal ventes det mer enn 40 millioner dollar i fakturerte inntekter, opplyses det i dagens kvartalsrapport. 

Dette er en oppjustering fra hva selskapet meldte i en handelsrapport 6.oktober. Da meldte Kahoot om at omsetningen for fjerde kvartal skulle overstige 39 millioner dollar. 

DNB Markets-analytiker, Frank Maaø, mener oppjusteringen av fakturerte inntekter for fjerde kvartal var positivt, og forteller at han flere i markedet ikke forventet dette. 

- Det viktigste ved den rapporten var at de økte forventningene sine til fakturerte inntekter for fjerde kvartal fra 39 millioner dollar til 40 millioner dollar. Jeg tror det er en god del i markedet som har spekulert i at Kahoot måtte redusere «guidingen», istedenfor for å gjenta den, så det var helt klart positivt, sier Maaø.

Maaø forteller videre at hans egen prognose for det fjerde kvartalet ligger på litt over 38 millioner dollar.


DNB sitt hovedkontor i Bjørvika. Foto: Henrik Ekaas Berge

Grunnen til endringen fra forrige melding er at det nå ventes over 11 millioner dollar i omsetning fra Clever-virksomheten, som ble kjøpt opp av Kahoot i tredje kvartal. Den forrige meldingen hadde en målsetning om at Clever skulle bidra med 10 millioner dollar. 

Nedoverbakke i 2021

I januar 2021 passerte Kahoot 100 kroner per aksje, men siden den tid har det vært en stor nedoverbakke for kahoot-investorene. 

Før dagens kursoppgang hadde kahoot-aksjen falt rundt 18 prosent den siste måneden, og var ned cirka 48 prosent til nå i år.

Robin Finstad er en av mange nordmenn, som har investert i Kahoot-aksjer det siste året. Han var ikke overrasket over at aksjen på et tidspunkt kom til å falle. 

- Aksjen hadde en voldsom kursutvikling i 2020 og starten av 2021. Jeg tenker derfor at det er naturlig at det kommer en korreksjon og dette er nok sunt i lengden, mener Finstad.

Maaø sier til Journalen at det er flere ting som spiller inn for at Kahoot-aksjen har falt såpass mye i år. 

- Kahoot har vært priset veldig høyt i forhold til salget og tradisjonelle målestokker for verdsettelse. Derfor er denne type aksjer veldig sensitiv for utslag i endringer av veksten, forklarer Maanø, før han forteller videre om faktorer som kan ha spilt inn for at det blir utslag på veksten til selskapet:

- Kahoot skapte nok litt for store forventninger til seg selv i begynnelsen, noe som skapte mye entusiasme. Mange ønsket å investere i aksjene og ingen turte å gå imot. Når de da på et senere tidspunkt ikke leverer resultater helt der oppe som de ønsket selv, så gir det utslag på aksjekursen. 


I 2020 ble DNB Markets for sjette år på rad kåret til beste meglerhus på aksjer i Norge av aksjeinvestorer. Foto: Henrik Ekaas Berge

Kahoot, og lignende aksjer fra samme kategori var veldig høyt priset fram til februar i år, men kom nedover igjen etter renteoppgangen som startet i USA fra mars, ifølge Maaø. 

Han påpeker derimot at ikke Kahoot har gjort det så dårlig, selv om aksjeprisen har falt, men at de tidligere har levert resultater litt under det de forventet selv.

En langsiktig plan

Hos DNB Markets står Kahoot-aksjen til et kursmål på 83 kroner. Før dagens kursoppgang lå aksjeprisen på litt under 50 kroner. Maaø ser verdi i Kahoot over tid, og mener læringsselskapet har et stort potensial i flere segmenter.

Finstad er i likhet med Maaø positiv til Kahoot sin framtid, og har stor tro på selskapet.

- Jeg tror Kahoot har en lys framtid i møte, de har utviklet et robust produkt og de har en utrolig stor brukerbase. Jeg håper de klarer å utnytte det enorme potensialet de har og at de kan fortsette veksten sin.


Kahoot har en quiz-funksjon, hvor du skal trykke på riktig svaralternativ. Foto: Henrik Ekaas Berge

- Grunnen til at vi er positive til Kahoot er at vi ser på dette på lang sikt. Vi ser på hva vi tror er et langsiktig bilde for Kahoot, og at de er i en veldig unik posisjon. De har tilstedeværelse i flere segmenter, som skole-, bedrift- og privatsegmentet, forklarer Maaø, før han utdtyper videre:

- Dersom de lykkes, og de trenger ikke lykkes i full grad for å bli bra, men dersom de tar en mindre andel av det markedet vi tror vokser fram på lengere sikt, så er det så stort at det forsvarer et kursmål på 83 kroner per aksje, avslutter Frank Maaø.