KLARGJØRES FOR JULEBORD: Bordene på Engebret Cafe dekkes til og er klare for å motta gjester.

Klar for julebordsesongen

Julebordsesongen nærmer seg med stormskritt for mange, men på Engebret Café i Oslo er julebordsesongen allerede i gang.
Søndag, 7 november, 2021 - 13:05

Pandemien satte en effektiv stopper for fjorårets julebordsesong, men i år blir det andre boller. Mange steder er allerede fullbooket, og et av stedene som er fullbooket, er Oslos eldste restaurant, Engebret Café. For å kunne avholde julebordet på Engebret Café, må man være veldig tidlig ute med å booke. 

– Folk booker gjerne i januar for å være sikre på at de får reservert i november/desember, sier eieren, Kay Johnsen. 


GLEDER SEG: Eieren av Engebret Café, Kay Johnsen, sier at han har stor tro på at årets julebordsesong blir bra. Foto: Jawad Said Jawad Said

Godt i gang 

Til tross for at vi kun befinner oss i starten av november, har julebordsesongen allerede begynt på Engebret Café. For å kunne håndtere og ivareta gjestene på best mulig måte, har Johnsen valgt å oppbemanne slik at man er best mulig forberedt.

 – Vi setter naturligvis inn ekstra personell i forbindelse med julebord for å yte best mulig service til våre gjester, sier han.


GJØR KLART: Iselin dekker til bordene og gjør klart til gjestene kommer. Foto: Jawad Said

Tar forhåndsregler

Selv med et åpent samfunn med tilnærmet ingen restriksjoner, tas det forhåndsregler på Engebret Café for å unngå smitte blant gjestene. I tillegg har omlag 70 prosent av fjorårets reservasjoner på Engebret Café, blitt utsatt til i år grunnet pandemien. 

– I utgangspunktet har vi plass til 240 gjester, men vi tar inn 200 gjester for at det skal være god plass mellom bordene, og folk skal slippe å sitte tett oppå hverandre. I tillegg har vi antibak overalt. Er du syk eller har symptomer skal du også holde deg hjemme, sier Johnsen. 

Varierte klientell

På spørsmål om hvem som hovedsakling booker julebord hos Engebret Café, er svaret til Kay at de får inn henvendelser fra alle, og at det er veldig variert klientell. Menyen er tilpasset alle, og her kan du få servert etter egen lommebok. 

 – Engebret Café skal være for alle på alle mulige måter. Her kan en rørlegger sitte side om side med en statsråd for eksempel, ingenting er hyggeligere enn det. Det er også en god variasjon i menyen, sier Johnsen. 


– Det er ikke jul før du har vært innom Engebret Café, sier Kay Johnsen. Foto: Jawad Said

Som Oslos eldste restaurant, er Engebret Café svært ettertraktet i forbindelse med julebordsesongen. Lokalene oser av tradisjoner og historier, og menyen er fullspekket av både julemat og andre fristelser. Blant annet samles tidligere redaktører i de store mediehusene til lunsj annenhver uke på Engebret Café. 


HISTORIERIKT STED: Lokalene på Engebret Café bærer tydelige preg av historie og tradisjoner. Foto: Jawad Said