Julehandelen er i full gang på Storo Storsenter.

Julegavehandelen er i gang

Butikker og kjøpesentre rundt om i landet har begynt forberedelsene mot årets julegavehandel. For noen er handelen allerede i gang.
Mandag, 29 november, 2021 - 14:31

Julaften er under en måned unna, og julegaveshoppingen er i ferd med å ta seg opp. Butikker og kjøpesentre rundt om i landet har begynt å forberede seg på årets julehandel, og betydningen av desembermåneden i XXL er ikke til å misforstå, ifølge kommunikasjonsdirektøren i XXL, Andreas Nyheim. 

– Jula er vår Champions League-finale, sier Nyheim, og legger til

– Desember er den aller viktigste måned i året, og jula er en høytid for XXL. Det er mange sporty julegaver som skal under juletrær. 


Kommunikasjonsdirektøren i XXL Andreas Nyheim sier at forventningene til årets julehandel er stor. Jawad Said

– Flere tar julegavehandelen tidligere

Mens noen allerede er i gang med å handle inn årets julegaver, er det flere som venter til siste liten med julegaveshoppingen. Trenden de siste årene viser imidlertid at stadig flere begynner å handle julegaver tidligere.

– Historisk ser vi at julegaveshoppingen tiltar med full kraft de to siste ukene før jul, når folk får desemberlønna inn på konto, sier Nyheim, og fortsetter 

– Trenden de siste årene viser at flere og flere begynner julegaveshoppingen tidligere, både fordi man slipper å stresse og fordi det er mange gode tilbud.

Oppbemanner

I likhet med de fleste andre butikker og kjøpesentre, har XXL utvidede åpningstider i desember med blant annet søndagsåpent. Med flere kunder i varehusene i forbindelse med julegaveshopping, øker XXL bemanningen i sine varehus. 

– Vi har ekstra mange på jobb i forbindelse med julehandelen, i tillegg til utvidede åpningstider og søndagsåpent.  

– Sport er faghandel. Dersom noen ønsker å kjøpe et nytt skipar for eksempel, vil man gjerne ha noen råd knytta til det. Våre ansatte sitter på den kunnskapen og ekspertisen til å hjelpe de som trenger det, sier Nyheim.


Andreas’ tips til de som skal handle julegaver, er å være tidlig ute med handelen for å unngå stress samt sikre muligheten for ekstra gode kjøp. Foto: Jawad Said

– Vil slippe å stresse inn mot jul

En av de som tatt rådet til Nyheim om å være tidlig ute med julehandelen, er Hilde Storvik. Hun mener at jo tidligere man er ute med å handle til jul, desto roligere blir julehøytiden. 

– For min del prøver jeg å være tidlig ute for å forsikre meg om at jeg ikke havner i en situasjon hvor det jeg skal kjøpe er utsolgt, sier Hilde, og legger til

– Det er deilig å være ferdig med julegaveshoppingen tidlig. Da kan man bruke resten av tida til å slappe av i en ellers stressa måned samt nyte synet av all julepynten i byen. 


Det nytter seg å ta julehandelen tidligere for å unngå stress inn mot selve julehøytiden, mener Hilde. Foto: Jawad Said