Korona utløste tatoveringslyst

Mange ser muligheten til å tatovere seg nå som restriksjonene er borte. Benjamin Clark Lødemel (27) er en av fler som benytter sjansen.
Onsdag, 10 november, 2021 - 13:11

Attitude Tatoveringsstudio ligger i Pilestredet, og her har Lise Gran Olsen jobbet som tatovør siden august i år. Tidligere har hun jobbet på et tatoveringsstudio i Tønsberg hvor hun kommer fra. 


Lise Gran Olsen tatoverer Benjamin Clark Lødemel. FOTO: Jenny Marie Sveen

Mer pågang

Lise Gran Olsen merker en økning med kunder etter korona. Mange har hatt mye tid til å planlegge hva de vil få tatovert på kroppen mens landet var nedstengt en lengre periode.

– Folk fikk ikke dratt på ferie, og folk fikk ikke brukt pengene sine på seg selv på samme måte. Jeg tror det generelt det er litt mer kunder etter korona, forteller Lise

En av de som har planlagt tatoveringer over lengre tid er Benjamin Clark Lødemel. For ca en måned siden var Benjamin hos Lise og fikk tatovert en ny tatovering på beinet, og de ble enige om at Benjamin skulle komme tilbake med resten av ideene sine.


Benjamin Clark Lødemel skal ta flere tatoveringer, og Lise Gran Olsen begynner med “cover up” tatoveringen på bringen. FOTO: Jenny Marie Sveen

– Det er gøy, for man får ett sånn kick hver gang man kommer ut med en ny tatovering og i dag så det kicket blir firedoblet, sier Benjamin.

Benjamin forteller at han har en mappe med lagrede idéer på Pinterest, og noen av ideene har han hatt i opptil 10 år, mens noen andre ideer er nyere.


​Her ligger to av flere tatoveringer som Benjamin Clark Lødemel fikk tatovert. FOTO: Jenny Marie Sveen​

Flere spontane tatoveringer

I mai 2019 fikk Lise tatovert for første gang, og siden har hun jobbet som tatovør. Lise ser tydelig at fler velger å ta spontane tatoveringer nå enn før.

– Jeg føler det er mer nå enn før, og at det blir mer og mer vanlig med «okei, jeg tar den her», legger Lise til.

Selv om det er mange som tar spontane tatoveringer, så er det også mange som har planlagt hva de skal tatovere i lengre tid.

– Jeg vil si at det er litt sånn 50/50 på planlagte og spontane tatoveringer nå, sier Lise.

Nye trender

Før var det harde tykkere tatoveringer som var tingen, men nå har det blitt for det meste rake motsetningen med enkle og minimalistiske tatoveringer.

– Lite og enkelt er trendy, også en del blomster og veldig feminine design er det som er trendy for tiden, forklarer Lise.

Lise tatoverer litt forskjellig i de fleste skalaer som for eksempel portretter, blomster, tekst også videre.


Blomster er en veldig trendy tatovering for tiden, og Benjamin Lødemel har planlagt en Kiwi blomst på armen. FOTO: Jenny Marie Sveen


FOTO: Jenny Marie Sveen