Folk spurtet inn da dørene til loppemarkedet åpnet. Foto: April Lin Flage

Loppemarked for første gang siden 2019

I helgen hadde Korsvoll skolekorps sitt første loppemarked siden 2019, etter at vårens loppemarked ble avlyst grunnet korona.
Mandag, 8 november, 2021 - 13:06

Allerede en time før åpning var det flere personer som sto utenfor Korsvoll skole og ventet på at loppemarkedet skulle starte. 

Hege Ryland, styreleder i Korsvoll skolekorps, synes det er gøy å kunne åpne opp igjen. 

– Det er kjempegøy og veldig spennende. Det er en stund siden vi gjorde det sist, så vi hadde glemt hvor mye lopper som skal ordnes i, forteller Ryland.


Hege Ryland er styreleder i Korsvoll skolekorps og gleder seg til åpningen av loppemarkedet. Foto: April Lin Flage

Korsvoll Skolekorps hadde opprinnelig planlagt å ha loppemarked i april i år, men på grunn av korona ble dette avlyst. Loppemarkedet er et viktig arrangement for korpset, da det står for over 50% av inntekten deres.

– Loppemarkedet er hovedinntekten for korpset. Dette er hoveddugnaden vår, siden vi ikke har andre typer dugnader. Under korona var vi såpass heldige at vi fikk støtte fra krisepakken, så det var veldig bra. Det har også vært mange stiftelser som har hatt midler de vil dele ut, så da har vi søkt om noen av de, og fått noen, forteller hun.


Korsvoll Skolekorps har i løpet av året tatt imot lopper to ganger i uken. Foto: April Lin Flage

Loppene de får inn lagres i et lokale nede i kjelleren på Korsvoll skole. Fredagen før loppemarkedet, ble hele lageret tømt.

– I går tømte vi lageret på rundt 4 til 6 timer, sier Ryland.


På loppemarkedet var det rundt ti avdelinger. Foto: April Lin Flage

Alle hjelper til

Hun forteller videre at det er ca. 70 medlemmer i korpset, og at det er foreldrene til de som spiller og driller som hjelper til.

–  Og vi får ungene til å hjelpe oss, for de synes det er kjempegøy å være med. De har gledet seg og spurt i månedsvis når loppemarkedet skal være. De som er fra 6. klasse og oppover hjelper til med å selge på de ulike avdelingene, mens de som er litt yngre selger lodd og kaker. I tillegg hjelper de til med ulike ærender som å fylle på kaffe og kaker.


Mange hadde levert inn lopper til helgens loppemarked. Foto: April Lin Flage

Ryland synes det blir spennende å se om det kommer folk og om de klarer å bli ferdig med forberedelsen i tide til åpningen.
– Det ser lovende ut, siden folk har begynt å komme allerede. Vi håper jo at det kommer mye folk, men også at de tar litt vare på seg selv og egen helse siden det fortsatt er litt smitte, sier hun.

På forhånd pleier korpset å melde inn til brannvesenet hvor mange som skal komme.


Sportsavdelingen på loppemarkedet var full av utsyr til vintersport. Foto: April Lin Flage

– Vi tror det er rundt fire til fem tusen personer som er innom loppemarkedet i løpet av i løpet av helgen, forteller Ryland.


Her skal dørene til loppemarkedet åpnes. Foto: April Lin Flage

Spente korpsmedlemmer

Una Lekva og Signe Stensaker er medlemmer i korpset og hjelper til på auksjonen.


Fra venstre: Signe Stensaker og Una Lekva er medlemmer i Korsvoll skolekorps. Foto: April Lin Flage

– Det er veldig gøy å se hva som blir sendt inn til loppemarkedet. Det er så mye rart. Særlig til auksjonen. Der er det mange skatter som selges, sier Una.

– På loppemarkedet møter man så mange ulike folk som leter etter ulike ting. Og så vet man jo aldri hva man kan finne. Aksjonen er veldig gøy, forteller Signe.

Begge synes det var kipt da loppemarkedet ble avlyst i april.

– Da det ble litt lite med penger, så det ble vanskeligere å drive med forskjellige korpsaktiviteter, forteller Una.

– Ja, men vi hadde heldigvis spart litt penger, svarer Signe.

Flere bilder fra helgens Loppemarked: