OSI Gruppedans på Chateu Neuf´s storscene for første gang etter koronapandemien. Foto: Thomas Haugsbakk Akse

Nesten to år siden danserne har fremført, nå er de tilbake

Tirsdag 23. november inviterte Oslostudentenes Idrettsklubb Gruppedans, også kalt OSI, til danseshow på Chateau Neuf´s storscene, nesten to år siden forrige show.
Onsdag, 24 november, 2021 - 15:36

Koronapandemien har satt sine spor de siste årene, også for danserne i OSI Gruppedans. I starten av 2020 var danseforeningen godt i gang med et nytt år med dansekurs for både nybegynnere og erfarne dansere. Da pandemien kom på våren måtte dansekursene over på digitale plattformer, noe styreleder Nina Stærnes ikke syntes var helt ideelt. 


Styreleder for OSI Gruppedans, Nina Stærnes, er spent på det første danseshowet etter pandemien. Foto: Thomas Haugsbakk Akse

– Instruktørene hadde kurs over Zoom. Da sto danserne hjemme i stuen sin og danset. Det var ikke helt ideelt, men det funket. Det var veldig hyggelig å se igjen folkene man hadde gått på kurs med, selv om man var hjemme og alt var veldig rart, forteller Nina Stærnes, leder for OSI Gruppedans.

 

Danset under pandemien

Til høsten 2020 kunne danserne samles igjen for å øve, men det var strenge rutiner på smittevern. På grunn av pandemien har OSI Gruppedans måtte avlyse flere danseshow, men denne høsten er danserne tilbake på scenen. 

– Jeg har vært leder i to år, og vi skulle egentlig hatt fire danseshow i denne perioden, men dette blir det første, forteller Stærnes. 

 

Hyller helsetjenesten 

Vanligvis arrangeres showene på en scene i kjelleren på Chateu Neuf, men for anledningen skal høstens show opptres på Chateu Neuf sin storscene. Danseshowet heter denne gang WORKIT hvor temaet er arbeidslivet. Danserne gir en ekstra hyllest til helsetjenesten i showet. 


Sandra Jacbobsen er en av danserne og gleder seg til å stå på scenen igjen. Foto: Thomas Haugsbakk Akse 

Sandra Jacobsen er student og har vært med i OSI Gruppedans siden 2017. Jacbosen kan fortelle at hun er spent på det første showet på lang tid. 

– Det å stå på scenen og å kjenne adrenalin i kroppen er det beste jeg vet. Å få tilbake den følelsen er veldig morsomt. Det er spennende å ikke ha danset foran et publikum på over et år, men jeg håper showet blir kjempebra. Jeg er litt nervøs, men jeg skal øve litt til før showet begynner, avslutter Jacobsen. 

Emneord: 
Tags: