Norges første gründerbootcamp

Med inspirasjon fra Sveits skal disse damene lære deg å tenke og handle som en entreprenør!
Onsdag, 1 desember, 2021 - 10:18

5. Desember er datoen du må forholde deg til dersom du ønsker å være med. Bootcampen finner sted hos gründergarasjen i P52 på OsloMet, og starter 13.januar 2022. Hver Torsdag i 12 uker kan du møte andre likesinnede og skaffe deg kunskap om hvordan man kan få ideene sine til å bli et salgbart produkt, gründervirksomhet, teknologi og utvikle entreprenørferdighetene dine. 

- Du trenger ikke å ha en idé for å søke, det eneste kravet er at du må være master- eller ph.d-student, forsker eller ansatt ved OsloMet. Du kan søke med eller uten en idé, så lenge du er interssert i å lære mer om entreprenørskap, sier Carla Birgitte Kielland. Hun er ansatt for å drive bootcampen, og studerer ellers på NTNU sin entreprenørskole. 


Her på Gründergarasjen er det god plass til læring, inspirasjon og problemløsning. Bjellen på veggen er ment som en motivasjon.

Underveis kommer deltagerene til å jobbe i team med å løse problemer og lære hvordan du kan tenke og handle som en entreprenør. De får veiledning fra erfarne gründere og eksperter innenfor teknologi- og innovasjonsfag. 

Premie til vinneren

På slutten av bootcampen kan deltagerne pitche foran investorer, og det vil da bli valgt en vinner. Premien er 10 000 norske kroner til å utvikle prosjektet videre, samt et 12 måneders meldemskap hos Gründergarasjen på OsloMet. 

- Grundergarasjen er en tidligfase inkubator for tidligfase teknologiselskaper. Vi tilbyr 12 måneder gratis arbeidsplass for produktbaserte, teknologiintensive startups. Her får de gratis kontorplass, kompetanse og nettverk. Dette tilbudet er en naturlig plass for de som ønsker en kobling til et nettverk av forskere, studenter og teknologieksperter. Men kun i 12 måneder, legger hun lurt til. 

- Hensikten er jo at etter de 12 månedene skal selskapene være i stand til å ta det neste steget, mot videre skalering. Her får de god hjelp på veien dit, både av hverandre, oss, etablerte grundere og forskere på feltet, forklarer Freyja Jørgensen. 

En hjelpende hånd - både for akademikere og startups

- Det som gjør oss unike i startupmiljøet er jo det at vi har en fot i akademia og en innenfor salg og kommersialisering. Den kombinasjonen gjør at vi kan fasilitere på tvers av de to miljøene, sier Freyja Jørgensen, innovasjonsleder i grundergarasjen. 

- Vi kan hjelpe akademikerene og kommersialisere deres ideer og hjelpe folk i startups å komme i kontakt med de som har tek ekspertise og faglig kompetanse. Det blir stadig viktigere å koble disse to, avslutter hun. 

Inspirert av Sveits


Ranveig Strøm, direktør for gründergarasjen, har sett viktigheten av intensive programmer for gründere. Selv jobbet hun lenge i Geneve, i Sveits, hvor hun var ansvarlig for CERNs entreprenørskapsaktiviteter. Nå skal hun lede bootcampen på gründergarasjen OsloMet.

Entreprenør bootcampen handler i bunn og grunn om å lære å tenke som en entreprenør.

- Tidligere har slike arrangementer vært rettet mot deltagere som allerede har et etablert selskap som de ønsker å utvikle videre, såkalte akseleratorprogrammer. Men dette er et kurs der du får veiledning helt fra starten, og lærer å tenke som en entreprenør, for første gang i Norge, forteller Carla Birgitte Kielland. - Det har ikke funnets noen preakseleratorer som fokuserer på oppstarten før dette 12 ukers programmet hos oss, legger hun til. 

Det var Ranveig Strøm, direktør for gründergarasjen, som var initiativtaker for bootcampen.

- Hun har jobbet lenge i Sveits, og bootcampen er inspirert fra et program som har fungert kjempebra der i mange år, og da tenkte hun at det må finnes i Norge også, forklarer Kielland.  

Hun avslører også hva hun tror det viktigste deltagerne kommer til å lære er;

- Vi håper jo at vi kan lære bort det entreprenørielle tankesettet. Vi vil gi bort en værktøykasse som kan bidra til at du skjønner hva du må gjøre dersom du ser et problem. 

Det entreprenørielle tankesettet handler ifølge initiativtakerne om å se et problem og finne ut hvordan man kan løse det.  

Noen å dele problemene med


De tre damene gleder seg til å starte opp med bootcampen 13. januar 2022.  F.v. : Freiya Jørgensen, Ranveig Strøm, Carla Birgitte Kielland. 

I lokalene til grundergarasjen i P52 på Oslomet, møter journalen gutta i payfaction AS, Mikkel Selente og Patrick Karlsen Hristov. De står bak et av selskapene som har fått plass hos gründergarasjen. Når journalen kommer får de hjelp av Freiya Jørgensen til å ferdigstille en presentasjon som de skal pitche til investorer senere. 

- Det er fint å ha noen å dele problemene med, spessielt i startfasen. Det er flere steder man kan få hjelp, men de fleste tar penger for det. Da føler man seg litt til bry. Så det er bedre å få hjelp her, i et åpent miljø, av noen som kan det, sier de. 

Merk: Påmeldingsfrist for bootcampen er 5. desember. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emneord: