Festivalsjef, Alexandra Archetti Stølen holdt tale før åpningskonserten til Oslo World på Rockefeller scene. Foto: Lars Opstad.

Oslo World er tilbake

Denne uken arrangeres Oslo World-festivalen for 28. gang. Festivalen har booket artister fra hele verden, og er klar for en uke med internasjonal musikk og politisk debatt.
Fredag, 5 november, 2021 - 14:21

Tirsdag 2. november var det klart for åpningskonserten til årets Oslo World-festival. Journalen deltok på konserten, og det hele startet på Rockefeller der den maliske sangerinnen Oumou Sangaré var åpningsartist. Oslo World, som har arrangert festivaler siden 1994, er en av Europas ledende festivaler for musikk fra Latin-Amerika, Afrika, Asia og Midtøsten. 

Oslo World ønsker å drive en politisk preget festival, og det velges et nytt festivaltema hvert år. Temaet for årets festival er “Rebeller”, det handler om “når musikken blir opprørsk - og når opprøret blir musikalsk”. Journalen intervjuet Bilal Benmalek som jobber i Oslo World UNG om hvordan det er å kunne arrangere festivaler etter COVID. Senere snakket vi med rebell Arthur Xavier Wonder Samma om hva han legger i det å være en rebell.