Jentene er spente på hvordan kampen kommer til å gå. Fra vestre ser man Solveig Engås, Linn-Mari Nilsen, Synne Masdal og Tuva Leschbrandt Espås.

OsloMet-jentene spiller om å rykke opp til Toppserien

Disse jentene, som spiller for Røa Dynamite Girls, må balansere studier og fotball. På søndag 7. november skal de spille kamp mot Åsane, som avgjør om de rykker opp til Toppserien.
Onsdag, 3 november, 2021 - 13:04

Linn-Mari Nilsen og Synne Masdal studerer på OsloMet samtidig som de spiller fotball for det ledende laget i første divisjon.

Nå forbereder de seg til kampen førstkommende søndag. Kampen avgjør om Røa rykker opp fra første divisjon til Toppserien. 

Nilsen studerer til å bli barnehagelærer og har tidligere jobbet i barnehage, mens Masdal studerer fysioterapi. Begge er heltidsstudenter. Likevel sier de at de prioriterer fotball først. 

– Jeg må innrømme at jeg bruker mest tid på fotball, men det blir jo litt skole også da, forteller Nilsen. 

– Fotballtrening og reisevei frem og tilbake tar mye tid, sier Masdal. 


Spillerne trener på skyting og redninger. Foto: Ida Andersson

Studentliv og fotballkarriere 

Nilsen og Masdal forteller at de ikke klarer å skille mellom studentlivet og fotballkarrieren, men at det blir en kombinasjon. 

– Dersom det går dårlig på fotballbanen, påvirker det også prestasjonene mine på skolen, det samme den andre veien. Det er en komplett pakke, sier Nilsen. 

– Dersom det er mye belastning på skolen og på fotballbanen, påvirker det prestasjonen begge steder. Noen ganger kan totalbelastningen bli for stor, forklarer Masdal. 

Hard motstand

Nilsen og Masdal sier at de tror det blir en tøff kamp på søndag, men ser frem til å kjempe på hjemmebane.

– Vi er forberedt på at kampen blir tøff, men vi er klare for å avgjøre dette, forteller Masdal. 


En fotballspiller på Røa lader skuddfoten. Foto: Ida Andersson

Nilsen og Masdal sier at det er viktig med gode treninger denne uka. Begge legger vekt på at de har et personlig ansvar for å fokusere på sine egne oppgaver før kampen. 

– Vi må jobbe godt gjennom uka og analysere motstanderne våre, så vi vet hva vi møter på søndag, sier Nilsen. 

– Det er også viktig å tenke på hvilke oppgaver vi har gjennom kampen og hvilke problemer og situasjoner vi kan møte på søndag, forklarer Masdal.