Store smil, gledestårer og jubel oppsummerer reaksjonene til Røa etter søndagens 3-0 seier mot tabellnabo, Åsane. Foto: Amanda Vennemo

Røa sikret toppseriespill – Vi vant når det gjaldt som mest!

Etter 3-0 seieren hjemme mot Åsane er Røa Dynamite Girls klare for retur til toppserien etter ett år i første divisjon.
Mandag, 8 november, 2021 - 22:02

Røa – Åsane 3 – 0

– Vi vant fortjent 3-0 når det gjaldt som mest. Det har vært tre bra uker med trening og kvalitet. Og da slår vi det nest beste laget i serien, fullt fortjent, oppsummerer Røas hovedtrener, Geir Nordby. 


Røa scoret sitt første mål 23 minutter inn i kampen. Målscorer var Ragne Hagen Svastuen Foto: Amanda Vennemo

Røa trengte bare ett poeng i søndagens hjemmekamp mot Åsane for å sikre opprykket. De rødkledde scoret tre mål før pause og holdt nullen i andre omgang.

– Vi vant i dag når det gjaldt det som mest, og det er helt strålende, sa en rørt Geir Norby etter kampen. 

Holdt seg til planen

Også kaptein, Sara Lilleberg Suphellen, var godt fornøyd med både resultat og innsats. 


Røas kaptein, Sarah Alexandra Lilleberg Suphellen, var godt fornøyd med søndagens kamp Foto: Amanda Vennemo

– Jeg synes vi starter bra. Vi bestemte oss for å gå ut i hundre, og det føler jeg vi gjør. Og så vet vi jo at vi jo et godt dødball-lag. Første omgangen synes jeg at vi er det beste laget, vi har god kontroll på kampen, scorer tre mål og Åsane kommer egentlig ikke til så mange sjanser. Etter pause skaper de litt mer, noe på grunn av våre feil som vi må luke bort, oppsummerer Suphellen. 

– Men mot slutten har vi god kontroll på kampen igjen. Vi holder mye på ballen og skaper flere sjangser vi kunne scoret på, avslutter hun. 

Røa har tilhørt den øverste divisjonen uavbrutt siden debutsesongen i 2001. I fjord måtte laget, for første gang på 20 år, ta turen ned i 1.divisjon. Søndagens seier mot Åsane sikret Røa Dynamite Girls direkte opprykk tilbake til Toppserien! 

All ære til jentene

Geir Norby, som har vært hovedtrener siden 2005, sparte ikke på rosen da han møtte jentene i garderoben etter kampen. 

– Jeg er utrolig takknemlig for det dere har lagt ned, det har kosta mye. Jeg tror ikke vi har jobba så mye som vi har gjort i denne sesongen noen gang før. Dere er en fantastisk gjeng, all ære jenter! 


Dette er jentene Geir Nordby skryter av! Etter nederlag på omtrent samme tid i fjord, har laget reist seg, og spilt seg til topps i førstedivisjon i år. Her er de samlet i garderoben etter kampen. Foto: Amanda Vennemo

Var bekymret – Ble optimist

Jeg var veldig bekymret for hvordan vi skulle få til denne sesongen, men vi har greid å snu en veldig vondt trend til noe ekstremt positivt, og det selv uten en stor klubb og masse penger. Så det ser ut som at det nytter å bli gode i fotball ennå, svarer Geir Nordby mens han smiler fra øre til øre. 

Videre forteller Nordby at laget har jobbet godt med de etablerte fasene, både offensivt og defensivt, slik at de fungerer 100%. Han mener også at det var dette som var den største styrken denne kampen. 


I løpet av sesongen har Røa terpet på hvordan de skal spille i de ulike fasene. Her ser vi laget i et angrep. Foto: Amanda Vennemo

Når Nordby snakker om fasene refererer han til spillmodellen fra Norges Fotballforbund. En modell som systematiserer spillet. 

– Det er i de fasene vi fremstår veldig solide i dag. Når det funker, slipper vi jo ikke til motstandere heller. Vi har sluppet inn seks mål på 17 kamper, forklarer Nordby. 

Røa har en utrolig statistikk, og har gjennom sesongen vist at de kan score mål. Laget har 43 mål i målforskjell. 

Toppscorer Tuva Espås: - Nå må vi jobbe steinhardt 

Nå som laget skal forsøke å hevde seg i den øverste divisjonen er det en ting som gjelder: 

– Det en skikkelig stor mengde jobb som skal legges ned. Og så får vi prøve at det ikke blir en sånn “JoJo-tur”, at vi går opp og ned. Vi må rett og slett jobbe steinhardt nå i oppkjøringen, og så får vi se hvor det bærer. Sa Tuva Espås etter kampen. 

Espås scoret ett av søndagens tre mål. De andre to var av Ragne Hagen Svastuen. 


Tuva Lotte Leschbrandt Espås er toppscorer i 1.divisjon. I kampen mot Åsane scoret hun ett mål. Veien dit hun er idag har vært lang. Foto: Amanda Vennemo

For Røa som for Espås, som er toppscorer i 1.divisjon, har ikke alt alltid gått på skinner. I flere år har røajenta slitt med kneskader og har derfor sett mange kamper fra sidelinjen. Denne sesongen har hun vært i toppform. Og det til stor hjelp for laget og klubben. 

– Det har vært en lang reise, men jeg har hatt en helt fantastisk gjeng som har backet meg hele veien. Det å være toppscorer nå er veldig gøy, men det er jo laget som spiller meg til disse sjansene. Jeg kunne aldri klart noe sånt alene.

Også kaptein Sara Suphellen trekker frem det gode samholdet i laget. 

– Vi har fått på plass en veldig bra gruppe, som har jobbet sammen gjennom hele året. Vi har jobbet med det vi har og bygd opp et ordentlig lag. Vi har fått tilbake litt av den identiteten Røa har som klubb og kommet tilbake på det rette sporet. Det synes jeg vi har fått til veldig bra! Sier Suphellen. 

- Det er dette livet dreier seg om


Selvfølgelig måtte seieren feires skikkelig! Foto Amanda Vennemo

Journalen var så heldig å få bli med inn i garderoben etter kampen. Der blir vi møtt av store champagneflasker og Taio Cruz sin mest populære sang «Dynamite» med fyll lyd på anlegget. Det trampes, klappes og klemmes om hverandre. 

– Dette er helt sjukt! Det må jo bli fest, det er jo dette livet dreier seg om, utbryter røatrener Geir Nordby.

– Å feste? Spør en av spillerne litt skeptisk

– Ja, til slutt så. Vi gir oss ikke med den seieren her, vi skal vinne hele kvelden, sier Geir Nordby med glimt i øyet. 

Røatrener Geir Nordby ble kjent for å ha på seg en jakke med gullfarge etter å ha ledet Røa til flere cupfinaler på slutten av 2000 tallet. Nå er det 11 år siden han sist hadde på seg gullblazeren. Om Nordby får den på seg igjen neste år får vi vente å se. Men at det blir et nytt tøft år, er det ingen tvil om. 

NB: Til opplysning har journalist, Amanda Vennemo, spilt fotball i Røa.

 

Bildeserie fra opprykkskampen: Røa - Åsane

 

Emneord: