Jeton Jajovski er stolt av børekene sine. Foto: Thorleif Bratval

Selger hjemmelaget børek på Grünerløkka

I et lite lokale øverst på Grünerløkka har Jeton Jajovski begynt å selge børek etter sin mors oppskrift. Nå drømmer han om å utvide.
Tirsdag, 9 november, 2021 - 18:12

– Jeg har alltid hatt et ønske om å selge maten til min mor, fordi jeg har vokst opp med den, sier Jeton Jajovski. I juni 2021 åpnet han Bürek Factory på Øvre Grünerløkka. Her selger han børek slik han er oppvokst med i Nord-Makedonia.

I starten bakte de børeken i det lille lokalet, men måtte kjapt utvide og flytte produksjonen til et storkjøkken på Lysaker.


I dette lokalet på Grünerløkka steikes børekene. Foto: Thorleif Bratval

Jajovski forteller at det er stor pågang og at mange synes det er spennende å få servert tradisjonsretten på en annen måte enn de er vant til.

–Nordmenn har blitt kjent med børek gjennom Kiwi, Deli De Luca og slike steder, jeg ønsker å selge børek slik den er ment å være, sier han.

Han forteller at oppskriften er en blanding av morens og konas. Moren hjalp til i starten med gode råd ,og så til at alt gikk riktig for seg.


Børekene kommer med forskjellig type fyll, her ser vi børek med fetaost. Foto: Thorleif Bratval

–Børeken kommer opprinnelig fra Tyrkia, men er også vanlig på Balkan. Det er store variasjoner i både form og fyll. Den vi serverer her er etter albansk tradisjon fra Nord-Makedonia hvor kjøttdeig og løk, og fetaost er det vanligste fyllet. På grunn av etterspørsel fra kunder selger vi også børek med potetgryte og spinat, forteller Jajovski.

I løpet av Journalens korte besøk er det en jevn strøm av kunder. En av dem, Arman Majedi, forteller at han kjøper børek her fordi han synes den er er best.


Arman Majedi er glad i børek, i dag gikk han for en med feta og spinat. Foto: Thorleif Bratval.

Jajovski sier at han er fornøyd med salget og at de ikke har hatt store utfordringer selv om de åpnet midt under corona-pandemien. Den store etterspørselen har gitt mersmak og nå drømmer han om å åpne en avdeling til.

–Først må logistikken med denne sjappa litt mer på plass, men vi har absolutt ambisjoner om å utvide konseptet, sier han. Videre forteller han at han tror steder som Grønland, Nedre-Grünerløkka og Torggata ville vært gode lokasjoner.