SiO og UiO Gaming samarbeider for å arrangere SlottsLAN. Foto: Kevin Nguyen

SiO arrangerer SlottsLAN

Mellom 26. - 28. november kan man møte opp på Chateau Neuf for å spille videospill med andre.
Fredag, 26 november, 2021 - 23:17

Local Area Network (LAN) har lenge vært en fellesbetegnelse på at man samles fysisk for å spille videospill. Selv om man kan sitte hjemme og spille med folk over hele verden, så er det noe annet dra til en venn eller et arrangement med mange andre for å spille sammen.

Sivert Arntzen, leder av UiO Gaming, er tilstede under hele arrangementet.

– LAN er kjempefine møteplasser for studenter. Studenter som er spillinteresserte og studenter som ellers føler seg litt utenfor i den sosiale tilværelsen. Et LAN er en trygg tilværelse å komme til og møte likesinnede, så det er kjempeverdifult for studentene tenker jeg, sier Arntzen.

Støtte fra tiltakspakke


Sivert Arntzen forteller at dette er første gang SlottsLAN blir arrangert. Foto: Kevin Nguyen Foto: Kevin Nguyen

– Til dette lanet har vi fått penger fra studentenes tiltakspakke for å kjøpe inn Nintendo Switch, internettkabler og alt av infrastruktur. Dette kan brukes videre, i tillegg til at vi kan låne det ut til andre studentforeninger eller grupper med studenterer som har lyst til å arrangere LAN eller datatreff, sier han.

Er det stor etterspørsel på LAN?

– Det er det. Vi har fått mange folk som har snakket om gamle barndomsminner der de samlet venner for å spille sammen og at de virkelig har savnet det. Oslo er ikke noe særlig LAN-scene i det hele tatt, så studentene har lyst på det, sier Arntzen.

Større samhold på LAN


Sebastian Johansen midt under en kamp i Counter-Strike: Global Offensive. Foto: Kevin Nguyen

Sebastian Johansen er en av dem som deltar på lanet. Han sier at det blir mer genuint på LAN, og at det er trivelig å bruke energi på å kunne samles for å sitte og spille i flere titalls timer med andre.


Super Smash er en av de mest populære spillene på lanet. Foto: Kevin Nguyen

Johansen snakker også om forskjellen mellom å sitte hjemme i forhold til LAN, og viktigheten av arrangementer som SlottsLAN.

– Det er mest det at man sitter med andre. Det er samholdet man får, og man kan si at det er litt mer sosialt. Når man sitter hjemme og gamer, så er det bare gaming, mens her så er man med andre og prater litt mer. Man prater på discord også, men her er det mer ekte samtaler.

– LAN er veldig viktig for meg. Jeg er ikke så stor fan av å dra på konsert, men LAN er litt mer for meg. Det er ikke full klikk, men det er god stemning, sier Johansen.

 

 

Emneord: 
Tags: