Mandag kveld 29. november dro Sonia Pena Perez og Ana Quiles-Jiménez til Strikk&drikk for første gang på Kulturhuset i Oslo. Foto: Rikke Løe Hovdal.

Strikkeglade mennesker på Strikk&drikk

Nå som Oslo by er åpen igjen, har Nenaz Khodabandeh arrangert Strikk&drikk kvelder for strikkeglade mennesker på Kulturhuset i Oslo.
Tirsdag, 30 november, 2021 - 11:45

På grunn av koronapandemien og nedstengningen av byen, måtte Ninaz Khodabandeh avlyse Strikk&drikk kveldene. Nå som Norge og Oslo har åpnet opp, kan strikkeglade mennesker møtes igjen på Kulturhuset i Oslo for strikketreff. 

– Folk begynte å sende meg melding, der de lurte på når det skulle være Strikk&drikk kveld igjen. Da skjønte jeg at folk er klare. Nå er de rastløse og har lyst til å finne på noe, sier Ninaz Khodabandeh.

Ninaz Khodabandeh begynte selv å strikke i 2017. Hun bestemte seg for å dra på ulike strikketreff i byen, men følte raskt at disse treffene var litt snobbete. Derfor startet hun strikketreffet Strikk&drikk. Hun ville ha strikkekvelder som er avslappende, hvor man ikke behøver å være flink til å strikke for å være en del av fellesskapet. 

– Jeg ville ha et strikketreff som er for alle, ikke bare for de riktige folkene, sier Ninaz Khodabandeh. 


Ninaz Kodabandeh er grunnleggeren av Strikk&drikk. Mandag kveld satt hun på engasjert på Kulturhuset, og videreførte sin hobby til andre. Foto: Rikke Løe Hovdal


Ninaz Kodabandeh med et nytt strikkeprosjekt. Foto: Rikke Løe Hovdal

Et mangfold av ulike mennesker

De som deltar på Strikk&drikk kveldene, er mennesker i ulike aldre og bakgrunner. Fra tidlig 20-årene til de i 70-årene. 

– Det er det jeg syns er litt morsomt. Det er ikke bare et hipt og kult arrangement hvor det bare er unge trendy folk. Det er heller ikke kaffeslabberas med bare bestemødre. Det er en god miks, sier Nenaz Khodabandeh. 

Hun forteller videre at hun blir ekstra glad de gangene når det kommer en gruppe med menn som vil være med på strikketreffet. Hun vil at alle skal kunne strikke hvis de har lyst til det.

Første gang på Strikk&drikk


Ana Quliez-Jiménez koste seg under strikketreffet. Foto: Rikke Løe Hovdal

Sonia Pena Perez og Ana Quiles-Jiménez møtte opp til Strikk&drikk på Kulturhuset i Oslo for første gang mandag kveld 29. november. De syntes det var veldig hyggelig å komme til strikketreffet, og vil gjerne delta neste gang. Sonia Pena Perez forteller at hun ikke har strikket så mye tidligere, men i den siste tiden har hun brukt mer tid på det. På arrangementet var hun i gang med sin første genser. 

– Jeg er veldig stolt, sier Sonia Pena Perez. 

Ana Quiles-Jiménez synes det er fint å møte andre mennesker som deler hennes hobby. Hun forteller videre at det er en god måte å møte andre mennesker på. 

– Man kan lære av hverandre og være sosial på samme tid, sier Ana Quiles-Jiménez. 

Både Perez og Jiménez planlegger å møte opp til neste Strikk&drikk kveld.