På HUBen på Aker Brygge sorteres pakker som skal ut til hjem innenfor ring to. Foto: Sval Rosenløw Eeg

Tar bærekraft på alvor

Førjulstida er Postens travleste tid i løpet av året. I høst bestilte de over 400 nye elektriske kjøretøy, i håp om å levere folkets julepresanger på en mer bærekraftig måte.
Tirsdag, 30 november, 2021 - 16:22

På Postens HUB på Aker Brygge møter vi pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen. Han kan fortelle at han begynte å jobbe i Posten fordi han ønsket å jobbe i et selskap som tok bærekraft på alvor. 

– Posten jobber målbevisst for å bli grønnere. Vi har investert veldig mye i fossilfrie kjøretøy og stadig mer av hele verdikjeden blir grønn, sier han. 

Han håper at dette tiltaket i Oslo kan inspirere aktører i andre byer til å gjøre det samme.


Pakker ankommer HUBen i lastebil, og sorteres her, for så å sendes videre i varebiler. Foto: Sval Rosenløw Eeg 

Nosad Moradi jobber med å sortere og levere pakker for Posten. Han opplever at flere er mer bevisst på hvem de bestiller tjenester fra, og om de tenker bærekraftig.

– Jeg var på Tjuvholmen, og en kunde spurte meg om jeg kjørte elbil. Da svarte jeg: “så klart jeg kjører elbil!”, sier han.


Én av de 400 nye elektriske bilene til posten. Foto: Sval Rosenløw Eeg 

Spesielt i førjulstida har Posten ekstra mye å gjøre. Bare fra HUBen på Aker Brygge leveres det 20 000 til 30 000 pakker hver dag.

– Det er hektisk, veldig hektisk. Derfor er det viktig på et senter som dette å ha god oversikt over alt sammen. De som jobber her er godt trent til å jobbe i høyt tempo med veldig mye pakker, forklarer Pettersen. 


Kenneth Tjønndal Pettersen er pressesjef i Posten, men har selv bidratt med sortering av pakker. Foto: Sval Rosenløw Eeg 

Pettersen forteller at alle må bidra før jul. Han har selv vært med å sortere pakker, til tross for at han til vanlig jobber på hovedkontoret.

– Når det er jul så må alle som jobber på hovedkontoret ut og jobbe i driften. Så forrige fredag så var jeg ute og sorterte pakker på pakkesentralen vår. Da var også konsernsjefen der, så alle sammen skal hjelpe til, forteller han. 


I HUBen er det et pauserom der de ansatte kan varme seg og drikke kaffe, når de ikke sorterer pakker. Foto: Sval Rosenløw Eeg 

HUBen på Aker Brygge distribuerer pakker til hjem innenfor ring to, og alle kjøretøyene som kjører fra huben er elektriske. Dette er Pettersen begeistret for. 

– Det at posten kan bidra til å gjøre en forskjell gir min jobb litt ekstra mening, sier han.

Emneord: