Tror på videre vekst i 2022

Joachim Bernhardsen i Nordea har troen på at markedet vil tåle smittebølger i 2022.
Tirsdag, 30 november, 2021 - 13:00

2021 har vært et godt aksjeår hvor hovedindeksjen på Oslo børs har steget med 22%. Seniorstrateg i Nordea Markets Joachim Bernhardsen, har troen på at veksten vil fortsette i 2022, men tror også det kan bli utfordrende med tanke på den nye virusvarianten.

- Det kan bli mer utfordrende med tanke på usikkerheten virusvarianten medfører. På den andre siden så har markedet klart seg bra gjennom 2021 på tross av diverse smittebølger, så vi tror det vil gjøre det i 2022 også, sier Bernhardsen.

Oslo børs gikk fredag ned 3,2%, årets verste dag på børsen. Bernhardsen påpeker at dette er på grunn av usikkerhet når det kommer til den nye virusvarianten. At det vil bli en ytterligere nedsmelting i markedet tror han ikke, men utelukker ikke at det vil bli en urolig periode fremover.

- Det kan bli en mer urolig periode fremover, men vi har lært at aksjemarkedet jevnt over har klart seg bra gjennom de smittebølgene vi har hatt, så det er verdt å ha i bakhodet, sier Bernhardsen. 

- Merker usikkerheten i markedet

Økonomistudent på BI Sebastian Kaldhol skriver at han føler det er mye usikkerhet rundt dagens marked. Grunnet usikkerheten rundt smitten og tiltak fremover påpeker han at det blir litt mer risikofyllt å investere i aksjer. 

Tenker du å investere i flere aksjer i 2022?

- Foreløpig ser jeg hvordan markedet reagerer til smitteøkningen og andre nyheter som kommer ut, men skal ikke se bort fra at jeg investerer mer i 2022, sier Kaldhol.

Har gått bedre enn ventet

Gjennom 2021 har Bernhardsen vært positiv til markedet, men påpeker at det har gått bedre enn forventet.

- Vi har hatt troen på at selskapene skal levere gode inntjeningstall i 2021, men de har levert bedre enn både vi og markedet har forventet, sier han. 

Bernhardsen utdyper videre at han tror denne utviklingen vil fortsette til neste år. Dette fordi selskapene forventes å levere gode inntjeninger også i 2022.

Har troen på IT sektoren

IT sektoren har gjort det godt i 2021. Det stødige teknologiselskapet Microsoft har steget 48% på den amerikanske børsen i år, en god indikator på hvor godt de store teknologiselskapene har gjort det i 2021. Bernhardsen tror den positive utviklingen hos IT selskapene vil fortsette inn i 2022.

- 2021 og 2022 er synonymt med god etterspørsel ettet IT utstyr, så dette er en sektor vi har tro på, sier han.