"Urban Pop Up Jungle" med nye plante-entusiaster

Innendørs planter har vært en trend en stund. Men det er noe som har kommet til. Bevissthet om planters positive effekt på innemiljø.
Fredag, 26 november, 2021 - 10:09

Under det internasjonale eventet “Global News Stream On Social Media” initiert av Elsebeth Frey ved OsloMet, ble planters effekt innendørs et tema. En kilde vi ikke hører mye fra i Norske medier, journaliststudenten Derrick Rwothomio fra Uganda, valgte å legge vekt på planters betydning for innendørs klima i sin sak

Det var også andre som fremmet positive løsninger der både helse, gjenbruk og matforsyning var tatt godt vare på. Sujata Lama fra Nepal skrev denne saken som kan inspirere oss til ny bruk av avfall - på mange nivåer. 

Hjemlig omfavning av planter i innemiljø

Også i Norge kan vi se samme tematikk. For få dager siden tok eventet “Urban Jungle Pop Up”-eventet sted. 

Her fant vi både kjennere, og nye entusiaster. 


Førstegangsplantekjøper Rasheed Dodakh viser frem sin nye venn. Foto: Mariane H. Tveter

“Her er jeg!”

Det var flere som fant noen de ville ha med hjem.


Ammal Mohamed viser frem sin nye plante. Foto: Mariane H. Tveter

Det var en glad kjøper som viste frem sitt nyeste funn.

– Jeg har vært her før, men akkurat i dag var det denne som vekket oppmerksomheten min. Den nesten snakket til meg - “Her er jeg!”, sier Ammal.

“Urban Pop Up Jungle” godt mottatt innen Nordisk event-kultur


Sara Yikealo - nordisk arrrangementsansvarlig, Bergamotte Pop Up Jungle Events. Foto: Mariane H. Tveter

Sara er den som har lagt til rette for at eventet har kommet i stand. Hun er Nordisk eventsansvarlig for Bergamottes satsing på salg av planter i urbane settinger. Det franske selskapet holdt den tredje satsningen i Norge, og Sara har vært med de siste to årene. Hun forteller at neste event er i Stockholm. Det vil nok bli et gjensyn med dem også til neste år. Og kanskje vi vil møte både Ammal og Rasheed igjen?