Tilstede under arrangementet "Beskyttelse av journalister i krise og konflikt", var koordinator ved OsloMet, Oona Solberg, utenriksminister Anniken Huitfeldt, ordstyrer Elisabeth Eide og fungerende rektor ved OsloMet, Nina Waaler. Foto: Kristina Krogh

OsloMet-arrangement med ytringsfrihet på dagsordenen

Mandag denne uken arrangerte OsloMet seminaret "Beskyttelse av journalister i krise og konflikt" med fokus på Afghanistan og Burma/Myanmar. Tilstede var journalister og eksperter for å fortelle om sine synspunkter og erfaringer.
Torsdag, 4 november, 2021 - 12:08

I oktober ble det kjent at Nobels fredspris for 2021 går til Maria Ressa og Dmitrij Muratov for deres innsats for ytringsfrihet. Nobelkomiteen understreket i sin kunngjøring hvordan ytringsfrihet er en forutsetning for demokrati og varig fred. 

OsloMet inviterte denne uken til seminar hvor det ble snakket om hvordan både ytringsfriheten og journalistikkens overlevelse er truet.

Journalen var tilstede og snakket med to av de deltakende, Aftenposten-journalist, Afshin Ismaeli, og administrerende direktør og sjefredaktør i Democratic Voice of Burma, Aye Chan Naing.

Begge fortalte om hvilken betydning årets fredspris har for ytringsfriheten, som daglig kjemper for sin overlevelse over hele verden.  

Utenriksminister, Anniken Huitfeldt (Ap), var også tilstede og holdt åpningstale for de fremmøtte. 

Emneord: