5 tips til eksamen

Vi har tredd inn i eksamensperioden, og på grunn av pandemien er det flere som aldri har hatt en vanlig eksamen. Her kommer fem gode tips for å hjelpe deg.
Torsdag, 2 desember, 2021 - 10:48

1. Få oversikt over pensum

Bli kjent med pensumbøkene, start gjerne med å se på innholdsfortegnelsen for så å lage en oversikt med overskrifter og underoverskrifter. Dersom man klarer å se sammenhengen i pensum vil det være lettere å huske. Dette sier både Utdanning.no og OsloMet.

 

2. Lag en grundig timeplan

Å lage en timeplan er et naturlig neste steg etter å ha fått oversikt over pensum. Det vil bli lettere å komme seg gjennom pensum om man har en strukturert plan og setter seg tydelige mål. En timeplan medfører også god oversikt, så her kan man også legge inn treningsøkter, hviledager eller lignende.

 

3. Løs gamle eksamensoppgaver

Ved å se på tidligere eksamener, får man et bedre inntrykk av hva slags oppgaver som venter en. Slik blir man bedre forberedt. Om man ikke finner tidligere eksamensoppgaver selv, kan man spørre studielederen sin om det.

 

4. Les med venner

Det å lufte tanker og idéer rundt faget kan føre til at man blir mer reflektert. Mennesker oppfatter og tolker ting ulikt, og derfor kan det gi stort utbytte å diskutere pensum sammen med venner. Det viktigte her er å lese med noen man klarer å holde konsentrasjonen med.

 

5. Koble av

Ikke glem at hodet trenger å hvile – gjør noe annet enn å pugge. Uten pauser kan man fort bli overveldet. Man kan gå en tur, ta en kaffe med noen, trene eller mye mer. Det viktige er å gi hodet litt fri fra eksamen. Ofte kan det å koble av gi ny motivasjon.